Ορθάνοικτη χωρίς Ανδρέα Χρίστου η κούρσα για τη δημαρχία της Λεμεσού

 Νέα δεδομένα στην κούρσα διεκδίκησης της δημαρχίας της Λεμεσού δημιουργεί η διαφαινόμενη απόφαση του νυν δημάρχου Αντρέα Χρίστου να μην επαναδιεκδικήσει τελικά τη δημαρχία της πόλης του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρίστου φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφιος κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, δεδομένου ότι όπως όλα δείχνουν οι εκλογές θ’ αφορούν την ολότητα της επόμενης πενταετίας και όχι τα δυόμιση χρόνια για τα οποία γίνεται λόγος, ώστε οι επόμενες δημοτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με τις επόμενες Ευρωεκλογές.
Το θέμα αυτό, όπως και εκείνο τις πιθανότητας αναβολής των δημοτικών εκλογών, όπως έγραψε την περασμένη βδομάδα ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οριστικά στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που έχει οριστεί για τις 14 του μήνα(σ.σ. Σεπτεμβρίου), με αντικείμενο τη διερεύνηση του εδάφους εξεύρεσης συναινετικών λύσεων ανάμεσα στα κόμματα για τους κατεχόμενους Δήμους.
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Λεμεσού, εάν η απόφαση του Αντρέα Χριστού να μην επαναδιεκδικήσει αποδειχθεί οριστική και αμετάκλητη, αυτομάτως δημιουργούνται νέα δεδομένα στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και αυτό, καθότι ανοίγει σε μεγάλο βαθμό διάπλατα ο δρόμος να διεκδικηθεί επί ίσης όροις η δημαρχία από τους υπόλοιπους-που είναι πολλοί- ενδιαφερόμενους, μιας και κατά γενική παραδοχή, σε περίπτωση που ο κ. Χρίστου διεκδικούσε ή διεκδικήσει ξανά, θα είναι εκ των πραγμάτων το μεγάλο φαβορί για επανεκλογή.
Την ίδια ώρα, η δημαρχία της Λεμεσού θα έρθει να αποτελέσει έναν τεράστιο και ανεπιθύμητο πονοκέφαλο για την ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία ουσιαστικά χάνει έναν υποψήφιο στον οποίο θα μπορούσε να επενδύσει σαν σίγουρο άλογο στην κούρσα των δημοτικών εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Λεμεσού ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ο τέως βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, ενώ για τον δημαρχιακό θώκο ενδιαφέρεται και πλειάδα στελεχών του ΔΗΣΥ, μεταξύ των οποίων οι τέως βουλευτές του κόμματος Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ανδρέας Θεμιστοκλέους, καθώς και ο αντιδήμαρχος Σάββας Στούππας. Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, ωστόσο, θέλουν την ηγεσία του ΔΗΣΥ να προκρίνει στήριξη μη κομματικού υποψηφίου. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής…
      
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»