Ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας Υπ. Παιδείας με οργανωμένους γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής τη συνάντησή του με τους οργανωμένους γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης κατά την οποία, όπως δήλωσε, τους ενημέρωσε για τα δεδομένα “ενώπιόν μας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς”.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία εξέφρασε ικανοποίηση για τη συζήτηση και τις απαντήσεις του Υπουργού, ο κ. Καδής είπε ότι υπάρχει ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τους οργανωμένους γονείς της δημοτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι πολύ συχνά έχουν συμβάλει θετικά με τις εισηγήσεις τους και τους προβληματισμούς τους στη διαμόρφωση των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. “Θεωρούμε ότι είναι σταθερά δίπλα στο Υπουργείο για να εφαρμόζουμε πολιτικές που έχουν επίκεντρο τα παιδιά μας, τη βελτίωση αυτών που προσφέρουμε στα παιδιά μας, είπε.

Φέτος, είπε, ειδικότερα στη Δημοτική Εκπαίδευση, πέρα από τη συνέχιση των πολιτικών που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζονται επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των θεμάτων τα οποία έχουν θέσει όσο οι οργανωμένοι γονείς όσο και οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί. Αυτά τα θέματα είναι κυρίως, είπε, η στήριξη των παιδιών που εντοπίζονται με ρίσκο για αναλφαβητισμό, όπως επίσης και η στήριξη των σχολείων μας για να αντιμετωπίσουν τα θέματα της παραβατικότητας.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι πέρα από το γεγονός ότι ενισχύεται ουσιαστικά η ομάδα άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε προϋπολογισμό, ότι φέτος έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία ολοκληρωμένος οδηγός για αντιμετώπιση περιστατικών παραβατικότητας.

Ο κ. Καδής είπε ότι συζήτησαν επίσης θέματα ασφάλειας, ετοιμότητας των κτιρίων για να δεχθούν τους μαθητές. Φαίνεται, σημείωσε, ότι και εκεί γίνονται ουσιαστικά έργα υποδομής τα οποία αναβαθμίζουν τη λειτουργία των σχολείων μας και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας. Αυτό που προέχει, είπε, είναι ότι τα έργα αυτά να μην επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και εκεί διαβεβαιώσαμε τους οργανωμένους γονείς ότι λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Ζήτησε από τους γονείς να είναι σε διαρκή επικοινωνία και επαφή με το Υπουργείο, “ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες, ούτως ώστε τα όποια ζητήματα, προβλήματα, ανησυχίες παρουσιαστούν να φθάσουν άμεσα στο Υπουργείο για να τα διαχειριστούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο”.

Στις δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση, τονίζοντας ότι είναι με ικανοποίηση που ενημερώθηκαν ότι γίνονται πραγματικότητα οι δεσμεύσεις που είχε δώσει στους οργανωμένους γονείς ο κ. Καδής πριν δύο μήνες σε συνάντηση.

“Βλέπουμε ότι όντως ενισχύεται η ομάδα παρέμβασης, βλέπουμε ότι γίνονται τομές και θα έχουμε νέες πρακτικές στο κομμάτι του Αναλφαβητισμού” και έχει δοθεί ο χρόνος στους διευθυντές όπως είχε υποσχεθεί ο Υπουργός”.

Χαρακτήρισε τη συνάντηση “πολύ καλή”, προσθέτοντας “αναμένουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τις επόμενες μέρες, θα είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο και τους εκπαιδευτικούς” και ευχήθηκε σε όλους μια καλή σχολική χρονιά και σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολλά για τα παιδιά μας.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι
Εξαφανίστηκαν πέντε παιδιά από νοσοκομείο στην Πάτρα, ενώ διερευνάτο αν ήταν θύματα κακοποίησης
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Ακόμα και μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ επέμεναν ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 32χρονου-Κρυβόταν στο Ντουμπάι, πήγε στην Ελλάδα και τον σκότωσαν