Τι απαντά στην ΠΑΣΥΚΙ ο Παμπορίδης για την “επιδεινούμενη” υποστελέχωση νοσηλευτηρίων

 Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρη Κούμα, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης απαντά στη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ σε σχέση με την επιδεινούμενη, όπως αναφέρεται, υποστελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και των κέντρων υγείας.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει εκ νέου ότι “υπό τον όρο της προσήλωσης όλων στη μεταρρύθμιση, στην αυτονόμηση και στο ΓεΣΥ, που θα επιλύσουν όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα οριστικά, η Kυβέρνηση είναι στη διάθεση -τόσο της ΠΑΣΥΚΙ όσο και των υπολοίπων ενδιαφερομένων- να συζητήσει λύσεις πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας”.

Όπως σημειώνει “σε τούτη την κρίσιμη ώρα, που η πολιτεία ανταποκρινόμενη στη λαϊκή απαίτηση αποφασίζει την εκ βάθρων μεταρρύθμιση της υγείας, δεν χωρούν παρελκυστικές τακτικές, που σκοπό έχουν να δώσουν άλλοθι σε όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε”.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωσή της ΠΑΣΥΚΙ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι πως δεν θέλει να πιστέψει πως όλοι αυτοί, που ισχυρίζονταν ότι το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ είναι η ανατροπή της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ, είχαν πράγματι δίκαιο.

Επίσης, εκφράζει την έκπληξή του, αφού όπως αναφέρει την περασμένη Τετάρτη ο ίδιος και η ΠΑΣΥΚΙ είχαν πολύωρη συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματά, σημειώνοντας ότι παρόλο που έχει τεθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα, εντούτοις για άλλη μια φορά διακρίνει ότι η ΠΣΥΚΙ υπαναχωρεί και ανακαλεί τη μεταξύ τους διευθέτηση.

Απευθυνόμενος στη Συντεχνία, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει στην επιστολή του “Θα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό αν αποδειχθεί ότι η συμμετοχή σας στο διάλογο είναι προσχηματική και θεωρώ ότι εάν η πρόθεση σας είναι η ανατροπή των μεταρρυθμίσεων, της αυτονόμησης και το ΓεΣΥ, θα είναι πολύ πιο έντιμο να το δηλώσετε ευθαρσώς”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Η Κυβέρνηση εργάζεται για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021