Μάλλον με εξωκομματικούς σε Λεμεσό και Λάρνακα ο ΔΗΣΥ

  Σε στήριξη μη κομματικών υποψήφιων δημάρχων στους Δήμους Λεμεσού και Λάρνακας, παρά το τεράστιο ενδιαφέρον μελών του ΔΗΣΥ και στους δύο αυτούς Δήμους να διεκδικήσουν τους δημαρχιακούς θώκους, προσανατολίζεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ. 
Το σκηνικό στον ΔΗΣΥ όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους δημάρχους ενόψει δημοτικών εκλογών, οι οποίοι προσβλέπουν σε στήριξη του κόμματος, θα ξεκαθαρίσει ουσιαστικά την εβδομάδα που αρχίζει από αύριο Δευτέρα, οπόταν και θα ξεκινήσει και η διαδικασία εκδήλωσης επίσημου ενδιαφέροντος. Η διαδικασία αυτή, που αφορά και την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα κομματικά ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων, θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μήνα. Ακολούθως, και πάντα σε ό,τι αφορά τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους δημάρχους, θα συνέλθει εντός του Σεπτέμβρη το Πολιτικό Γραφείο για ν’ αξιολογήσει το όποιο ενδιαφέρον εκδηλωθεί και να πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Δεν πρόκειται δηλαδή, για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων που θα υποστηρίξει ο ΔΗΣΥ, να πραγματοποιηθούν ενδοκομματικές εκλογές.
 
Λεμεσός και Λάρνακα
Όπως έχει προαναφερθεί, πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του ΔΗΣΥ να προσανατολίζεται σε στήριξη μη συναγερμικών υποψηφίων σε δύο από τους μεγάλους Δήμους της χώρας, οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν «καυτή» πατάτα για την Πινδάρου. Πρόκειται για τους Δήμους Λεμεσού και Λάρνακας, όπου ναι μεν πολλά συναγερμικά στελέχη έχουν εκφράσει προ πολλού το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, ωστόσο η ηγεσία του ΔΗΣΥ φαίνεται να στρέφει προς άλλες μη συναγερμικές κατευθύνσεις την προσοχή και την προτεραιότητά της. Μάλιστα, σε σχέση με τη Λεμεσό, έντονη φημολογία που αναπτύσσεται κάνει λόγο για ύπαρξη, ήδη, μυστικής συμφωνίας ανάμεσα στον ΔΗΣΥ και στον τέως βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκο Νικολαΐδη, για στήριξη της δικής του ανεξάρτητης υποψηφιότητας την οποία εξήγγειλε την περασμένη Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πολλά ονόματα από τον χώρο του ΔΗΣΥ, που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη δημαρχία της Λεμεσού, ήρθε να προστεθεί και αυτό του τέως βουλευτή του κόμματος, πέραν από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, Ανδρέα Θεμιστοκλέους.    
 
Οι ανταρσίες
Πάντως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στον ΔΗΣΥ πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τις «ανταρσίες», ακόμη και σε Δήμους όπου οι νυν δήμαρχοι προέρχονται από το κόμμα, προτίθενται να επαναδιεκδικήσουν και πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από την ηγεσία της παράταξης, προκειμένου να έχουν προβάδισμα στην υπόθεση παροχής στήριξης των υποψηφιοτήτων τους.
Κλασικά παραδείγματα, μεταξύ άλλων, αποτελούν η Έγκωμη, όπου ο Ζαχαρίας Κυριακού επαναδιεκδικεί, αλλά υποψήφιος θα είναι και ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Άγιος Δομέτιος, όπου επαναδιεκδικεί ο Κώστας Πέτρου αλλά ενδιαφέρεται και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καπάταης, ο Στρόβολος όπου ο Λάζαρος Σαββίδης ενδιαφέρεται για επανεκλογή αλλά την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο συναγερμικός αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, καθώς και το Παραλίμνι, όπου ο Θεόδωρος Πυρίλλης, που το 2011 εξελέγη ως αντάρτης, βρίσκει απέναντι του το ενδιαφέρον του Γιώργου Νικολέττου.  
Την ίδια ώρα, Δήμοι-σπαζοκεφαλιές αποτελούν για τον ΔΗΣΥ και κάποιοι στους οποίους, είτε παρουσιάζεται δυστοκία στην εξεύρεση υποψήφιου, όπως είναι η Αγλαντζιά, είτε υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο, αλλά εκτιμάται πως κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει και βάσιμες ελπίδες εκλογής της δημαρχία(π.χ. στη Λακατάμια).
 
O αντι-Φαίδωνας στην Πάφο  
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Κύπρου Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Πάφου και αναμένεται να οριστικοποιήσει τη σχετική του απόφαση εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου. Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει πω ο νυν συναγερμικός δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος ως γνωστό θα είναι ξανά υποψήφιος, θα έχει για αντίπαλό του-ενδεχομένως μεταξύ και άλλων- και άτομο προερχόμενο από τον ίδιο με τον δικό του κομματικό χώρο.
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»