Έκλεισε, δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα, η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανοίξει για το κοινό και έκλεισε για...συντήρηση η μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο, που βρίσκεται στην Κίνα, προκαλώντας αγανάκτηση και απογοήτευση σε χιλιάδες επισκέπτες που ετοιμάζονταν να απολαύσουν την βόλτα τους στην εντυπωσιακή κατασκευή.
 
Η γέφυρα, που εκτείνεται πάνω από ένα φαράγγι στην κεντρική επαρχία Χουνάν 300 μέτρα πάνω από το έδαφος, με μήκος 430 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα, εγκαινιάστηκε με τυμπανοκρουσίες στις 22 Αυγούστου, ωστόσο το Σάββατο, 13 μέρες μετά, "κατέβασε ρολά" για τον κόσμο. Απαρτίζεται από 99 πάνελ από διαφανές γυαλί και σχεδιάστηκε από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Χάιμ Ντοτάν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι χρειάζεται επειγόντως συντήρηση λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. "Είμαστε συγκλονισμένοι από τον όγκο των επισκεπτών" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται την γέφυρα, σημειώνοντας ότι υπήρχε η δυνατότητα να εξυπηρετούνται 8.000 άτομα καθημερινά, ωστόσο το ενδιαφέρον ήταν κατά 10 φορές μεγαλύτερο.
 
 
 
Άλλοι αξιωματούχοι είπαν σε τοπικό ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει κάποια ζημιά στη γέφυρα και ότι έκλεισε λόγω "ανάγκης να βελτιωθεί η εγκατάσταση". Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua με την ευκαιρία του κλεισίματος, θα γίνει "αναβάθμιση του λογισμικού" που σχετίζεται με τη διαχείριση των επισκεπτών.  Άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, πότε θα ανοίξει και πάλι για τον κόσμο.
 
Μετά την σχετική ανακοίνωση, ουκ ολίγοι τουρίστες εξέφρασαν μέσω διαδικτύου, τα παράπονά και την απογοήτευσή τους. "Εξαπατήσατε τους πολίτες. Είμαι στο τρένο τώρα. Δεν μπορώ να αλλάξω το ταξίδι μου ή να επιστρέψω πίσω. Κάνατε τον κόσμο να χάσει την ελπίδα του", έγραψε ένας οργισμένος επισκέπτης.
 

ΠΗΓΗ: news247
 
 

Δειτε Επισης

Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία