ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να δείξει ρεαλισμό και τα κόμματα να αφήσουν τις κατηγορίες

 Μήνυμα προς  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραμείνει συνεπής στη συμϕωνημένη βάση λύσης αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις σα υνδράμουν στην επικράτηση ενός κλίματος ορθολογισμού μακριά από ακρότητες, ϕανατισμό και εκατέρωθεν κατηγορίες, στέλνει το ΑΚΕΛ.
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις του Κυπριακού έχουν εισέλθει σε κρίσιμο στάδιο, προσθέτοντας πως το  αποτέλεσμα των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη μέσα στο Σεπτέμβρη, εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της διαπραγμάτευσης και την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

«Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο που διερχόμαστε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να είναι συνεπής στη συμϕωνημένη βάση λύσης. Καλείται, επίσης, να δείξει ρεαλισμό που να στηρίζεται στις αρχές λύσης του Κυπριακού τις οποίες η ελληνοκυπριακή πλευρά εδώ και καιρό έχει καθορίσει», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Από την άλλη,  πρόσθεσε, «οι πολιτικές δυνάμεις με τη στάση και τη συμπεριϕορά τους καλούνται να συνδράμουν στην επικράτηση ενός κλίματος ορθολογισμού μακριά από ακρότητες, ϕανατισμό και εκατέρωθεν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που θα θρυμματίσουν το εσωτερικό μέτωπο, γεγονός επιζήμιο για τον τόπο μας. Με την ολοκλήρωση της παρούσας διαδικασίας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι πολιτικές δυνάμεις αϕού πλήρως ενημερωθούν από τον Πρόεδρο, θα μπορούν να κρίνουν και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης».

«Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με πατριωτισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα να πολιτεύεται στο Κυπριακό καθοδηγούμενο από τις διαχρονικές θέσεις του για ανατροπή του σημερινού απαράδεκτου και επικίνδυνου στάτους κβο. Αυτές οι θέσεις προνοούν για λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει την Κύπρο και το λαό μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»