Τι είπαν Μερκής, Σωτηρίου, Μοράις για τον άθλο στον Πειραιά

Ενθουσιασμένοι ήταν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ μετά το διπλό από τον Ολυμπιακό, αφήνοντας ελπίδα για ανάλογη συνέχεια και πρόκριση στην επόμενη φάση. Δείτε τις δηλώσεις στο ΡΙΚ των τριών παικτών μετά το τέλος του αγώνα.
 
Γιώργος Μερκής: «Ήταν ένα παιχνίδι-πρόκληση για εμάς. Παίζαμε με τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη έδρα. Το ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι σε όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη παίζει με πάθος και τα χτυπάει με οποιοδήποτε αντίπαλο και αυτό κάναμε και σήμερα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αλλά και εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Δεν ήμασταν δειλοί, βγήκαμε μπροστά, κρατήσαμε μπάλα, σκοράραμε και μετά αμυνθήκαμε πολύ σωστά. Μπορούσαμε να σκοράρουμε και κάποιο άλλο γκολ αλλά θα μπορούσε και ο Ολυμπιακός να σκοράρει. Όλη η ομάδα αμύνθηκε πολύ σωστά μαζί και ο τερματοφύλακας και φεύγουμε με αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα».
 
Πιέρος Σωτηρίου: «Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παρουσιάσαμε ένα αμυντικό παιχνίδι όπως ακριβώς ήθελε ο προπονητής μας. Πιστεύω ότι επάξια πήραμε τη νίκη. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, όταν βγήκε ο Φακούντο Μπερτόλιο, παίξαμε με τρία αμυντικά χαφ και μετά με πέντε πίσω. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή άμυνα, τα καταφέραμε και συνεχίζουμε.Δόξα τω Θεό, πέτυχα το τρίτο μου γκολ και ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια. Είμαστε με το ένα πόδι μπροστά, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα ματς να πάρουμε όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση».
 
Νούνο Μοράις: «Ήταν σημαντική νίκη για την Κύπρο, για εμάς και όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ήρθαμε εδώ, δουλέψαμε πολύ καλά και στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε. Είναι ένας δύσκολος όμιλος με ποιοτικές ομάδες, δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο σε παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Όταν είναι στην πρώτη θέση είσαι το φαβορί, αλλά δεν το βλέπουμε έτσι, δουλεύουμε για τους τρεις βαθμούς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».