Κηδεύεται ο Σιμόν Πέρες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο Ισραήλ, για να παραστεί σήμερα στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του κράτους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 93 χρόνων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
 


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, θα επιστρέψει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ.


Στην κηδεία του Πέρες θα παρευρεθούν δεκάδες ξένοι ηγέτες και προσωπικότητες μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, οι ομόλογοί του της Γαλλίας και της Γερμανίας, ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας αλλά και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ένας από τους ελάχιστους εκπροσώπους του αραβικού κόσμου.


Στα Ιεροσόλυμα έχουν φτάσει συνολικά 90 αντιπροσωπείες από 70 χώρες. Xθες στην ισραηλινή Βουλή όπου εκτίθεται σε προσκύνημα ο Πέρες, μετέβη ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που είχε φιλοξενήσει την τελετή της υπογραφής της πρώτης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, το 1993.
 
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην πόλη και στο όρος Χερτσλ, όπου θα ενταφιαστεί ο Πέρες, δίπλα στον Γιτζάκ Ράμπιν.
 

Δειτε Επισης

«Είναι αγόρι»-Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν κτίριο στη Γάζα επειδή έμαθαν το φύλο μωρού
Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητό ιατρείο για τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας
Κατηγορίες Χαμάς προς Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια για «πολιτικό εκβιασμό»
Επέστρεψε στην εποχή του 2013 η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές-Πρωτιά για την Κύπρο στην ΕΕ
Ανάλωσαν την συνάντηση στην μουρμούρα Τατάρ για τους σφετεριστές-Εισέπραξε τρία «όχι» ο Πρόεδρος
Δεν πήγε καλά η συνάντηση για τα ΜΟΕ-«Η προσέγγιση γιαβάζ γιαβάζ δεν δουλεύει»
Υποψήφιοι στην ΕΔΕΚ Χαννίδης, Μυριάνθους και Μορφάκης-Αποφασίζει αργότερα για Ευσταθίου το κόμμα
Ισραηλινή πρώην όμηρος της Χαμάς κατήγγειλε τον βιασμό της από γυμναστή στο Τελ Αβίβ
Καίει τον βασικό ύποπτο η 47χρονη, της παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Αργυρού-Είχαν πάει περίπατο θύμα και φερόμενος θύτης
Αστυνομικοί καταγγέλλουν... κουμπαροκρατία σε πειθαρχικά παραπτώματα