Αναδιοργάνωση πριν το ΓΕΣΥ θέλουν ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΚΙ

ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΚΙ συμφωνούν ότι της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων καθώς και του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) πρέπει να προηγηθεί η αναγκαία αναδιοργάνωση.
 
Αυτό λέχθηκε σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με την ηγεσία της Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΔΕΟΚ).
Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους, είπε πως είχαμε σήμερα μια συνάντηση με την ηγεσία των Κυβερνητικών ιατρών. Με την ευκαιρία, σημείωσε, δηλώνουμε και εκφράζουμε και δημόσια την πλήρη ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη της ΔΕΟΚ για όλους όσους εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και εργατικό προσωπικό.
 
Αναγνωρίζουμε, ανέφερε, τις δυσκολίες, τις καθημερινές συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται όλοι στα κρατικά νοσηλευτήρια και δηλώνουμε πλήρη συμπαράσταση σε αυτό το προσωπικό και ετοιμότητα να αγωνιστούμε μαζί τους, να βελτιωθούν άμεσα και ουσιαστικά και οι συνθήκες και οι δομές και οι διαδικασίες μέσα στα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
“Συμφωνούμε επίσης ότι, πρέπει να εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) το συντομότερο δυνατό. Στην πορεία κατανοούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτονόμηση, αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι, μέχρι να υπάρξει αυτή η πορεία και κατάληξη αυτονόμησης/ΓΕΣΥ, θα πρέπει συστηματικά και καθημερινά το Υπουργείο Υγείας να βελτιώσει, να αναβαθμίσει, να αναπτύξει τις δομές και τις διαδικασίες στα κρατικά νοσηλευτήρια”, πρόσθεσε.
 
Τα δημόσια νοσοκομεία, συμπλήρωσε ο κ. Διομήδους, είναι το καταφύγιο όλων των ευάλωτων ομάδων των πολιτών μας, εργαζομένων με χαμηλούς μισθούς, ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και όλων όσων έχουν πραγματική ανάγκη.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας αφού ευχαρίστησε την ΔΕΟΚ ανέφερε, ότι αυτές οι συναντήσεις έχουν εγκαινιαστεί από την ΠΑΣΥΚΙ στα πλαίσια της ενημέρωσης και παράλληλα συζήτησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα για τα θέματα της αναδιοργάνωσης, αυτονόμησης και εφαρμογής του επιθυμητού Γενικού Σχεδίου Υγείας.
Πρέπει να δηλώσω, σημείωσε, ότι η ΠΑΣΥΚΙ σίγουρα δεν είναι εναντίον της εφαρμογής μιας σωστής αυτονόμησης σε σωστές στερεές βάσεις όπως κι ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας ασθενών.
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Εκστρατεία «Safe2Eat» 2024 για την ασφάλεια των τροφίμων
Με τη συμμετοχή 27 οινοποιείων ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου στη Λεμεσό
Το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 ευρώ στη UNICEF για τα παιδιά στη Γάζα
Αναθεώρηση κανονισμού για περίθαλψη δημοσίων υπαλλήλων ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ-Επιστολή στην ΠτΒ
Ετήσια αύξηση 33,5% στις εγγραφές οχημάτων το πρώτο τετράμηνο του 2024
Αυξημένη κατά 5,2% η απασχόληση στην Κυβέρνηση το πρώτο τετράμηνο 2024
Μέχρι τις 25 Μαΐου οι αιτήσεις για το Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης
Αποστολή μηνυμάτων SMS για υπηρεσίες φροντίδας υγείας από ειδικούς ιατρούς
«Καλύτερα μαζί, συν-δημιουργώντας το μέλλον»-Άρχισε η ευρωπαϊκή εβδομάδα ψυχικής υγείας
Επέστρεψαν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία