Η Θεοχάρους απαντά στο ελληνικό ΥΠΕΞ για τη διαμαρτυρία έξω από τη Πρεσβεία

Το Κίνημα Αλληλεγγύη δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν αναφορικά με "οργίλεις", κατά την Πρόεδρο του Ελένη Θεοχάρους, αντιδράσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη διαδήλωση έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, καθώς αυτές «αποδόθηκαν σε κάποιους κύκλους» τους οποίους το Κίνημα δεν γνωρίζει.
 
Σε δηλώσεις στα γραφεία της Αλληλεγγύης, ύστερα, από συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά των Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη και αφού επέκρινε ως «υποταγή στον κατακτητή και αναγνώριση του ψευδοκράτους» τη χθεσινοβραδινή παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή των Κρατικών Θεάτρων Ελλάδας και Κύπρου, στο αρχαίο θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας, η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι «οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα και που έκαναν λόγο για οργίλεις αντιδράσεις από μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τη διαδήλωση των Ελλαδιτών της Λεμεσού μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία, διαψεύδονται κατηγορηματικά, γιατί δεν υπήρξε ούτε ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών, ούτε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ούτε κάποια άλλη κίνηση επίσημη και σοβαρή».
 
«Αποδόθηκαν (οι πληροφορίες) σε κάποιους κύκλους τους οποίους εμείς δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη», πρόσθεσε.
 
Αλλά ακόμη και να έγινε κάτι τέτοιο, συνέχισε, το ερώτημα που τίθεται είναι «από πότε μια ειρηνική διαδήλωση κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για συγκεκριμένα γεγονότα συνιστά γεγονός το οποίο να προκαλεί την οργίλη αντίδραση του οποιουδήποτε Υπουργείου, της οποιαδήποτε κυβέρνησης, του οποιουδήποτε Προέδρου».
 
«Αυτή είναι η ευρωπαϊκή δημοκρατία την οποία ευαγγελίζονται; Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες τις οποίες επικαλούνται;» διερωτήθηκε.
 
Σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία έξω από την Ελληνική Πρεσβεία, στη οποία συμμετείχαν και τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ, κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν συγκεκριμένα, χθες το βράδυ,  στο ΚΥΠΕ:  "Την ώρα που η Ελλάδα αγωνίζεται για κατάργηση των εγγυήσεων και απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ορισμένοι, διαδηλώνοντας κατά της Ελλάδας, υπονομεύουν το κοινό μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τα κίνητρά τους, αφού δείχνουν να αδυνατούν να διαχωρίσουν ποιος είναι πραγματικός φίλος και στήριγμα του κυπριακού λαού και ποιος όχι".
 
Δηλώσεις Ερτογάν
 

Σχολιάζοντας, εξάλλου, χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγίου κακώς δόθηκαν και ανήκουν στην Ελλάδα και ότι θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «αυτή είναι η πολιτική ενός ανθρώπου ο οποίος θαυμάζει τον Αδόλφο Χίτλερ και εφαρμόζει ναζιστικές μεθόδους».
 
«Είναι δικές του δηλώσεις αυτές και όχι φαντασιώσεις δημοσιογράφων. Ενός ανθρώπου που πήρε τα δισεκατομμύρια (ευρώ) από την ΕΕ δήθεν για να προστατεύει τους πρόσφυγες από τη Συρία και αυτή τη στιγμή οικοδομεί ένα τείχος μήκους 700 περίπου χιλιομέτρων, ενός ανθρώπου που δεν έπαψε να απειλεί ποτέ την Ελλάδα και έργοις και λόγοις τόσο σε ό,τι αφορά τη Θράκη όσο και σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και ειδικότερα σε σχέση με την έκδοση ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς αεροναυτιλομένους), με την οποία προσπαθεί να απομονώσει τα ελληνικά νησιά από τη μητροπολιτική Ελλάδα», ανέφερε.
 
Η κ. Θεοχάρους πρόσθεσε ότι «αυτό το λέμε για να γνωρίζουν με ποιον έχουν να κάνουν όσοι συνομιλούν με την Τουρκία αυτή τη στιγμή για λύση του Κυπριακού», αναφέροντας πως «αυτή είναι μια προειδοποίηση που προέρχεται από το Κίνημα Αλληλεγγύη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο, σε καμία περίπτωση, να προσπαθήσει να βλάψει τις συνομιλίες».
 
«Εμείς επισημαίνουμε τη στάση του Ερτογάν και με ποιον έχουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε.
 
Συνάντηση με Υφυπουργό
 
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, κ. Θεοχάρους είπε ότι συζήτησαν το θέμα της δημιουργίας των τριών Υφυπουργείων Τουρισμού, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, τα οποία σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση.
 
«Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το ζήτημα. Σε πάρα πολλά σημεία συμφωνούμε με τους χειρισμούς που γίνονται, πιστεύουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αναμένουμε τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε αυτά τα κρίσιμα για την οικονομία ζητήματα», κατέληξε η κ. Θεροχάρους.
  

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα