Επιστολή Ομπάμα στον ΠτΔ με αφορμή την 56η επέτειο της ΚΔ

Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της 56ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι «εκ μέρους του λαού των ΗΠΑ εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε εσάς και στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 56η επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας σας.
 
Εκτιμούμε την εταιρική μας σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ενίσχυση της οποίας εργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Μαζί έχουμε διευρύνει τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε τη σταθερότητα και να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία στην περιοχή. Έχουμε δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στους τομείς της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων.
 
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επιδοκιμάσω τη σημαντική πρόοδο που γίνεται προς την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης για επανένωση της νήσου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Μιας λύσης που θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για περιφερειακή συνεργασία και θα προσφέρει σε όλους τους Κύπριους ένα λαμπρότερο μέλλον. Παραμένουμε βαθιά δεσμευμένοι για τη στήριξη των προσπαθειών σας και πιστεύουμε ότι μια λύση είναι εφικτή.
 
Παρακαλώ δεχθείτε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια προς τον λαό της Κύπρου».
  

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»