Αναβλήθηκε η επίσκεψη Θεοχάρους στο Προεδρικό – Αδιευκρίνιστοι οι λόγοι

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, δήλωσε ότι το Κίνημα ειδοποιήθηκε από το Προεδρικό ότι αναβάλλεται η επίσκεψή της για τη μελέτη των εγγράφων των συνομιλιών, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί.

«Η περιβόητη επίσκεψη μας στο Προεδρικό για την μελέτη των εγγράφων των συνομιλιών, η οποία όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα γινόταν στις 4 του Σεπτέμβρη, όπως είχαμε εμείς ειδοποιηθεί θα γινόταν στις 5 και όπως έγραψαν οι εφημερίδες που πρόσκεινται φίλα προς το Προεδρικό στις 10 του Σεπτέμβρη και όπως διατυμπάνιζαν παντού οι βουλευτές του Συναγερμού θα γινόταν στις 10 του Σεπτέμβρη τελικά δεν θα γίνει καθόλου», ανέφερε η κ. Θεοχάρους, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου.
Το κόμμα, είπε, θα επαναλάβει το αίτημά του για ορισμό νέας ημερομηνίας ώστε να μελετήσουν «τα διαβόητα έγγραφα, παρ` όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου για τις πολλαπλές ασάφειες που υπάρχουν σε αυτά».

Διαφοροποιούν το σκηνικό οι δηλώσεις Ακιντζί

Είπε επίσης ότι χθες ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι ο «τουρκοκυπριακός λαός» δεν αισθάνεται ασφαλής με άλλου είδους εγγυήσεις πλην των εγγυήσεων που θα παρέχει η Τουρκία, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο διαφοροποιεί εντελώς την κατάσταση όχι μόνο γιατί μιλά ο ίδιος ο Ακιντζί για «τουρκοκυπριακό λαό», δηλαδή παραπέμπει σε δύο λαούς, αλλά και γιατί αυτή η φόρμουλα των εγγυήσεων θα είναι πολύ χειρότερη από τις εγγυήσεις του 1960 βάσει των οποίων η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Τόνισε παράλληλα ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές τουρκικές εγγυήσεις οποιασδήποτε μορφής.
 
Είπε επίσης ότι όπως ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ κατατέθηκαν και από ελληνοκυπριακής πλευράς νέες προτάσεις για το περιουσιακό και το εδαφικό, οι οποίες, ωστόσο, δεν περιλαμβάνουν χάρτες. Πρόσθεσε ότι περιλαμβάνουν κριτήρια, ένα από το οποίο -που προφανώς γίνεται αποδεκτό- είναι το ζήτημα της αποξένωσης του ιδιοκτήτη από την περιουσία του και της έλλειψης συναισθηματικού δεσμού.
 
«Εμείς τονίζουμε ότι υπεύθυνος για την οποιασδήποτε έλλειψη συναισθηματικού δεσμού είναι ο τουρκικός στρατός κατοχής, αν υπάρχει αυτή η έλλειψη για άτομα τα οποία το 1974 ήταν κάτω των δέκα ετών. Οι μνήμες είναι πολύ πιο αρχέγονες από τα δέκα χρόνια και οι μνήμες δεν είναι μόνο βιωματικές. Είναι και αυτό που μαθαίνεις στο σχολείο, στο σπίτι σου και μπαίνει μέσα στο αίμα σου για τον τόπο στον οποίο είτε γεννήθηκες, είτε γεννήθηκαν οι δικοί σου είτε είναι θαμμένοι οι προπάτορες σου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
  

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»