ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ικανοποιημένοι μετά τη συνάντηση με Καδή

Το θέμα της πρόσθετης εργοδότησης και το καθεστώς των 125 εκπαιδευτικών με αναπληρωματικό διορισμό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ) και της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.
 
Τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και η ΟΛΤΕΚ, σε δηλώσεις τους, εξέφρασαν ικανοποίηση ότι διασφαλίζονται οι όροι εργοδότησης αυτών των εκπαιδευτικών.
 
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία έγινε μια δημιουργική συζήτηση. Παρουσιάσαμε, σημείωσε, “τις λεπτομέρειες για το πώς θα εργοδοτηθούν οι εκπαιδευτικοί με τη ρύθμιση που ακολούθησε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που διαπιστώσαμε ότι οι θέσεις που παρουσιάσαμε βρήκαν κατανόηση εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.”
 
“Θεωρούμε ότι με αυτές τις ρυθμίσεις, με την έγκριση των επιπρόσθετων θέσεων που έχει εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, μπορούν τα σχολεία μας να λειτουργήσουν και λειτουργούν ομαλά. Αυτό είναι το ζητούμενο και αναμένουμε ότι την ίδια υπευθυνότητα και κατανόηση θα έχουμε και εκ μέρους της ΠΟΕΔ ούτως ώστε να μην υπάρξει καμιά αναστάτωση στα σχολεία σε καμιά από τις βαθμίδες”, πρόσθεσε.
 
Διευκρίνισε ότι την ίδια επιστολή που έχει δοθεί στην ΟΕΛΜΕΚ και στην ΟΛΤΕΚ έχει πάρει και η ΠΟΕΔ. Αναμένω, είπε, ότι θα επιδειχθεί η ίδια κατανόηση και εκ μέρους αυτής της Οργάνωσης για να εξασφαλιστεί η ηρεμία και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Δειτε Επισης

ΣΥΛ: Ελεγχόμενες οι απορρίψεις λυμάτων στο αποχετευτικό Λακατάμειας
Επικίνδυνα παιδικά και άλλα προϊόντα εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή