Κοντά στα 20 εκατομμύρια οι αποζημιώσεις προς τους αγρότες

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους €19.286.000 θα δοθούν στον αγροτικό κόσμο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη ανομβρία, τις χαλαζοπτώσεις και τους παγετούς, δήλωσε χθες μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.
 
Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Γεωργίας για καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις κύριες καλλιέργειες του τόπου μας.
 
«Το ύψος της αποζημίωσης αποφασίσθηκε μετά από εκτιμήσεις του ΟΓΑ και του Υπουργείου Γεωργίας κατόπιν δηλώσεων ζημιάς στις οποίες προέβησαν οι πληγέντες αγρότες και η καταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει άμεσα» δήλωσε ο Υπουργός.
 
Στην καταβολή αποζημιώσεων θα δοθεί προτεραιότητα σε σιτηροπαραγωγούς για να βοηθηθούν έμπρακτα την περίοδο της σποράς αλλά και παραγωγούς εσπεριδοειδών, αγκινάρας και μέσπιλων, οι οποίοι θα πάρουν προκαταβολή 50% της αποζημίωσης.. Ακολούθως θα αποζημιωθούν οι υπόλοιποι δικαιούχοι με το υπόλοιπο ποσό να δίνεται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2016, μετά από την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.
 
«Πρόκειται για ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο σε μια ομολογουμένως δύσκολη στιγμή λόγω των συνεπειών των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, λόγω και της αδυναμίας του ΟΓΑ, και στέκεται  αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών μας για ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας», τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας.
 
Διαβάστε επίσης
 
Αποζημιώθηκαν οι παραγωγοί για τις αποσύρσεις εσπεριδοειδών

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε διυπουργική σύσκεψη για Εθνική Στρατηγική για ορεινές κοινότητες ο Ιωάννου
Αρχιεπίσκοπος: Χρέος της Εκκλησίας να διατηρήσει την πίστη και το αγωνιστικό φρόνημα στον λαό μας
Μ. Παναγιώτου: Η Κυβέρνηση εργάζεται για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία