Πώς σκηνοθετούσαν τα εικονικά τροχαία και πώς έφθασαν στα ίχνη του κυκλωματος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα τα 8 εκ των 10 προσώπων, σε βάρος των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφίας. Τα διερευνώμενα αδικήματα, αφορούν εικονικό τροχαίο  ατύχημα που έγινε στην Πάφο στις 6 Ιανουαρίου του 2015.                          

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζεύγος με τα δύο παιδιά του και στο δεύτερο οδηγός, συνοδηγός και δύο αλλοδαπές γυναίκες. Συνολικά 8 πρόσωπα.                     

Η Αστυνομία ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά από καταγγελία της ασφαλιστικής εταιρείας, στη βάση μελέτης που ετοίμασε εμπειρογνώμονας οδικών συγκρούσεων και ο οποίος κατέληξε ότι το τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα υπάρχει υπόνοια για προσπάθεια εξαπάτησης της εταιρείας από την οποία ζητήθηκε ως αποζημίωση το ποσόν των 43 χιλιάδων ευρώ.                                                                                      

Στο Δικαστήριο σήμερα οδηγήθηκαν τα 8 άτομα και συγκεκριμένα ο οδηγός του ενός οχήματος και τα δύο ενήλικα παιδιά του-που βρισκόταν την ώρα του υποτιθέμενου τροχαίου εντός του οχήματος-, ο συνοδηγός κι η επιβάτης του άλλου αυτοκινήτου-ο οδηγός του απουσιάζει στο εξωτερικό και καταζητείται-, όπως δύο ορθοπεδικοί γιατροί κι ένας φυσιοθεραπευτής.

Η Αστυνομία ζήτησε από το Δικαστήριο να εξετάσει αίτημα προφυλάκισης όλων των υπόπτων για 8 ημέρες. Λόγω της μακράς διαδικασίας το Δικαστήριο θα εκδώσει αύριο την απόφασή του, ενώ κι οι 8 ύποπτοι θα παραμείνουν απόψε υπό κράτηση.  

Τίποτε δεν δικαιολογεί τις απαιτήσεις των εμπλεκομένων

«Ουδέποτε έγινε το συγκεκριμένο ατύχημα και τα χτυπήματα που παρουσιάστηκαν στα οχήματα δεν δικαιολογούσαν τις ζημιές που επικαλούνται οι εμπλεκόμενοι στο υποτιθέμενο ατύχημα» ανέφερε στο Δικαστήριο ο αστυνομικός εξεταστής της υπόθεσης. Υποστήριξε ταυτόχρονα πως σύμφωνα με την έκθεση εμπειρογνώμονα, τα χτυπήματα που παρουσιάστηκαν, προκλήθηκαν σε προγενέστερο διάστημα από αυτό του υποτιθέμενου τροχαίου δυστυχήματα. 

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγοί στο τροχαίο, ισιωτές  στο επάγγελμα, είχαν ιστορικό  με καταγγελίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ παλιότερα είχαν κι επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους. 

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης σε μία προσπάθεια να διαφανεί κατά πόσον οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις εικονικών τροχαίων ατυχημάτων. Και σε βάρος των δύο συνταξιούχων ορθοπεδικών γιατρών, που αφυπηρέτησαν από το δημόσιο, ηλικίας 78  και 73 χρόνων, όπως και του φυσιοθεραπευτή, διερευνάται η ανάμιξή τους σε παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση κι οι τρεις δηλώνουν άγνοια, ενώ τα ευρήματά τους στους τραυματισμούς δεν υποστηρίζονται από ιατρικές  εκθέσεις παρουσίασης σχετικών ακτινογραφιών.     
  

Δειτε Επισης

Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών