«Ξεκάθαρα τεκμήρια για ήττα του Άρη από τον ΑΠΟΕΛ με δύο και τρία γκολ διαφορά»

Αφού το πόρισμα της ΟΥΕΦΑ μιλά για σαφή τεκμήρια που καταδεικνύουν ότι οι αγώνας ΑΕΖ-Απόλλωνας και Άρης-ΑΠΟΕΛ ήταν προσυνεννοημένοι με σκοπό να προκύψουν διεφθαρμένα κέρδη, πως διάολο δεν προκύπτει ευθύνη σε κανένα από τα σωματεία που έλαβαν μέρος στις ύποπτες, κατά την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αναμετρήσεις.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε, επιτέλους, το προφανές δημοσιοποιώντας πως πλέον οι ανακοινώσεις για παιχνίδια στα οποία η ΟΥΕΦΑ στέλνει φάκελο θα γίνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και όχι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
 
Πλέον οι αθλητικοί συντάκτες στην Κύπρο δεν χρειάζεται να κάνουν ανανέωση κάθε τρεις και λίγο στο προφίλ του Κωστάκη Κουτσοκούμνη μπας και ενημερωθούν για αποστολή φακέλου με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα κυπριακού αγώνα.
 
Ο κ. Κουτσοκούμνης μίλησε για διαφάνεια δημοσιοποιώντας τους αγώνες που εντόπισε η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Η αλήθεια είναι ένα βήμα καθώς καμία ομάδα δεν θέλει να εμπλέκεται σε «σκοτεινές» καταστάσεις.
 
Όμως, από την στιγμή που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μιλά για ξεκάθαρα τεκμήρια που υποδηλώνουν ότι υπήρχαν προσυνεννοημένοι αγώνες και δεν επιρρίπτει ευθύνη σε καμία εκ των δύο ομάδων είναι δώρον άδωρον η αποστολή φακέλων, οι οποίοι το πιο πιθανόν θα καταλήξουν, όπως και αυτοί των προηγούμενων χρόνων, στα συρτάρια της Αστυνομίας.
 
Καλό θα ήταν, αφού μιλάμε για διαφάνεια, η ΚΟΠ να δημοσιοποιεί το συμπέρασμα της ΟΥΕΦΑ για μη εμπλοκή των ομάδων στο στήσιμο αγώνων και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να βρει τον τρόπο να υποδεικνύει τους ενόχους.
 
Ότι έχουμε στημένους αγώνες το ξέρουμε. Από τους αρμόδιους (ΟΥΕΦΑ, ΚΟΠ, Αστυνομία) περιμένουμε να εντοπίσουν αυτούς που ασελγούν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και να τους τιμωρήσει.
 
Υ.Γ. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης υποσχέθηκε ότι σύντομα θα απαντηθεί το ερώτημα γιατί η ΟΥΕΦΑ στέλνει τους φακέλους από την στιγμή που δεν αποδίδει ευθύνες.  «Θα μιλήσω με ΟΥΕΦΑ. Θα ενημερωθείτε», έγραψε ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Αναμένουμε….