Έφτασαν οι νέες εύκαμπτες lithium-ion μπαταρίες

Η Panasonic ένας από τους ηγέτες όσον αφορά στην αγορά των μπαταριών για smartphones, ανέπτυξε μια εύκαμπτη lithium-ion μπαταρία, την οποία ανακοίνωσε σήμερα επίσημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα wearables και άλλες συσκευές καθώς το πάχος είναι μόλις 0.55 χλστ.
 
Σύμφωνα με την Panasonic, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι αρκετά ανθεκτική, μπορεί να λυγίσει πάρα πολλές φορές και να διατηρήσει άθικτα τα χαρακτηριστικά της ακόμη και μετά από επανειλημμένες κάμψεις και να επαναφορτιστεί πολλές φορές.
 
Όσο για το θέμα της ασφάλειας, η Panasonic διαβεβαιώνει ότι η νέα εύκαμπτη μπαταρία είναι απόλυτα ασφαλής να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, όπως έξυπνα ρούχα, smartbands και άλλα wearables.
 
«Η μπαταρία αυτή χρησιμοποιεί το νέο πλαστικοποιημένο εξωτερικό σώμα και εσωτερική κατασκευή που κάνει δύσκολη τη διαρροή ή μη φυσιολογική άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων κάμψεων και συστροφών. Αυτό κάνει τη μπαταρία αξιόπιστη και ασφαλή στη χρήση wearable συσκευών και συσκευών που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα».
 
Οι πρώτες αποστολές της νέας εύκαμπτης μπαταρίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2016 και αργότερα θα ακολουθήσει η μαζική παραγωγή. Σκοπός της Panasonic είναι να δημιουργήσει ακόμη πιο λεπτές μπαταρίες που θα μπουν σε συσκευές Internet of Things.
 
Αυτή τη στιγμή η χωρητικότητα περιορίζεται μόλις στα 60mAh, που σημαίνει ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν προορίζονται για smartphones. Τον επόμενο μήνα θα αποσταλούν και δυο μικρότερα μοντέλα με χωρητικότητα 17.5mAh και 40mAh. Μελλοντικά περιμένουμε η συγκεκριμένη τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί και σε μεγαλύτερες μπαταρίες, ίσως τότε δούμε τα εύκαμπτα smartphones.
 
  

Δειτε Επισης

Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών
Γιατί η Google έχει μείνει πίσω στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης
Η Κομισιόν αποστέλλει αίτημα παροχής πληροφοριών στη Meta