10 περιοχές στην Κύπρο που σύμφωνα με το trip advisor πρέπει να επισκεφθείς (pics)

H Κύπρος βρίθει από πανέμορφα και ενδιαφέροντα σημεία που οι εκατομμύρια τουρίστες που φτάνουν στο νησί μας αλλά και οι ντόπιοι επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Το Trip advisor ετοίμασε μια λίστα με τα 10 κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος του νησιού μας. Την παράσταση φυσικά κλέβει η Πάφος με τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και την πλειάδα υψηλού επιπέδου δραστηριοτήτων που παρέχει στους επισκέπτες της διαθέτει στη λίστα 5 από τα 10 σημεία.
 
10) #Όμοδος (Λεμεσός)

Το γραφικό χωριό της Επαρχίας Λεμεσού με τα στενά, γραφικά δρομάκια, τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια με τα μπαλκόνια, αποτελεί ίσως το πιο όμορφο χωριό του νησιού.
Εκεί μπορεί κανείς να βρει τα παραδοσιακά καφενεία, αλλά και πολλά καταστήματα αναμνηστικών, κέντρα αναψυχής και ταβερνάκια που προσφέρουν ένα ποτό ή ακόμα και ένα απολαυστικό γεύμα. Το σημερινό αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων για το Ομόδος βρίσκεται ακριβώς στη γραφική ποιότητα και την αυθεντικότητα του παραδοσιακού χαρακτήρα του, στοιχεία που οι ξένοι επιδιώκουν σε κάθε χώρα που επισκέπτονται.
 

9) #Μονή Αγίου Νεοφύτου (Πάφος)


Το μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα προσκυνήματα στην Κύπρο.
Χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο το επισκέπτονται αφού εκτός από το μοναστήρι που βρίσκεται μέσα στο βουνό, στο χώρο βρίσκεται και η σπηλιά που αποτελούσε το κελί του Αγίου Νεοφύτου.
Ο βράχος που χρησιμοποιούσε ως τραπέζι και η πέτρινη εξέδρα στην οποία κοιμόταν διατηρούνται ακόμα στο κελί του, που αποτελεί και τάφο του. Σύμφωνα με το θρύλο, ο τάφος του έχει δημιουργηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε το μέγεθός του να προσαρμόζεται στον καθένα.
 
8) #Θαλασσινές σπηλιές (Αγία Νάπα)
Πρόκειται για γραμμικό παράκτιο μονοπάτι μήκους 4,5 χιλιόμετρα στη σχετικά μη αναπτυχθείσα, ανατολική πλευρά της Αγίας Νάπας.
Αρκετοί τουρίστες επιλέγουν το σημείο για πεζοπορία παράλληλα με τους φυσικούς κολπίσκους της περιοχής.
 
7) # Εκκλησία Αγίας Κυριακής (Πάφος)
Η εκκλησία αποτελεί έναν από τα δημοφιλέστερα σημεία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες για ντόπιους και ξένους που επισκέπτονται την Πάφο.
Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετά από ανασκαφές ενώ στον ίδιο χώρο ραβδίστηκε ο Απόστολος Παύλος τεσσαράκοντα παρά μία.
Ο Ναός σήμερα, κατόπιν εγκρίσεως του τότε Μητροπολίτη Πάφου Χρυσοστόμου Β΄, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των Καθολικών και Αγγλικανών της επαρχίας Πάφου.
 
6) #Το σπίτι του Διόνυσου (Πάφος)
Το σπίτι του Διόνυσου βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία κοντά στο λιμανάκι της Πάφου.
Περιλαμβάνει έναν σημαντικό αριθμό ψηφιδωτών, τα περισσότερα από τα οποία είναι πολύ καλά διατηρημένα.
Ανήκει στον ενοποιημένο χώρο των αρχαιοτήτων της Κάτω Πάφου, ωστόσο, το trip advisor κάνει ιδιαίτερη μνεία στο χώρο.
 
5) #Horse Riding Paphos
Το Horse Riding Paphos-Eagle Mountain Ranch στη Μεσόγη αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του πάρκο στην Κύπρο.
Μια σειρά από πόνι και άλογα που ταιριάζουν σε όλες τις απαιτήσεις δίνουν τη δυνατότητα σε επισκέπτες να απολαύσουν την μοναδική εμπειρία της ιππασίας.
Το πάρκο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ακολουθήσουν διάφορες διαδρομές που χαρίζουν μοναδικό θέαμα ιδιαίτερα τις ώρες της δύσης του ηλίου στην περιοχή της Μεσόγης.
 
4)  #Κούριο (Λεμεσός)
Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, ένα από τους αρχαιότερους οικισμούς στην Κύπρο.
Η αρχαία πόλη ιδρύθηκε από Αχαιούς τον 13ο Π.Χ.
Εάν θα επισκεφθείτε το χώρο εφοδιαστείτε με χαμηλά παπούτσια και νερό αφού χρειάζεται αρκετό περπάτημα ανάμεσα στα μνημεία.
 
3)  #Εκκλησία Αγίου Λαζάρου (Λάρνακα)

Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξειαπό πολιτιστικής πλευράς η πόλη του Ζήνωνα.
Ο ναός αποτελεί από μόνος του ένα μουσειακό έκθεμα όπου χιλιάδες πιστοί από την Κύπρο και το εξωτερικό σπεύδουν να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν.
Ο ναός κτίστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα, γύρω στο 890 μ.Χ., από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα Στ’ το Σοφό εξ ολοκλήρου από πέτρα. Η σημασία του σαν ιερό προσκύνημα επαυξήθηκε σήμερα, μετά την ανεύρεση, στις 23 Νοεμβρίου 1972 (κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης του ναού), μέρους των λειψάνων του Αγίου, βαθιά κάτω από την αγία Τράπεζα, μέσα σε μαρμάρινη λάρνακα.

2) #Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Πάφου

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως από το 1980 η UNESCO συμπεριέλαβε στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς τον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου.
Εάν θα επισκεφθείτε τον χώρο εφοδιαστείτε με νερό ενώ μην παραλείψετε να θαυμάσετε τα ψηφιδωτά δάπεδα των τεσσάρων ρωμαϊκών επαύλεων που αποτελούν κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας.
 

1) #Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία (Πρωταράς)

Στη κορυφή της λίστας του trip advisor φιγουράρει το γραφικό ξωκλήσι του προφήτη Ηλία που βρίσκεται επίσης στην κορυφή του λόφου στον Πρωταρά. Το ξωκλήσι είναι κτισμένο σ΄ένα γρανιτένιο λόφο με απότομες πλευρές ενώ για να το επισκεφθείς χρειάζεται να ανεβείς 153 σκαλιά.
Το βράδυ ο λόφος και το εκκλησάκι φωτίζονται και δημιουργούν ένα εξαίσιο θέαμα.

Δειτε Επισης

Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού
Συστηματικούς ελέγχους στα θέματα υγείας εισηγείται μέσω μανιφέστου το CIF
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών