Πιάστηκε κι ο "εγκέφαλος" της σπείρας με τα ακριβά γούστα

Στα «χέρια της Αστυνομίας» έπεσε κι ο ιθύνων νους κι οργανωτής της σπείρας των διαρρηκτών που …είχε εξειδικευτεί στις κλοπές ακριβών κι επώνυμων ειδών από καταστήματα της Λεμεσού. Πρόκειται για 45χρονο Ρουμάνο, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε σε κλοπιμαία γυαλιά του οίκου στην περιοχή Αγίου Νικολάου, που είχε διαρρηχθεί τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο 45χρονος, διαισθανόμενος τις κινήσεις της Αστυνομίας, ήταν έτοιμος λίγο πριν την σύλληψή του να αναχωρήσει για τα κατεχόμενα.


Σήμερα, στο μεταξύ, ήταν προγραμματισμένη η καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο Λεμεσού των δύο ομοεθνών του 45χρονου, που είχαν συλληφθεί μία μέρα  μετά τη διάρρηξη του οπτικού οίκου και βρίσκονται υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.


Μετά από έρευνες της Αστυνομίας στο υποστατικό του 45χρονου Ρουμάνου δεν βρέθηκε οτιδήποτε, που να τον συνδέει με πρόσφατες κλοπές, εν αντιθέσει με τους δύο κρατούμενους συμπατριώτες του , στο διαμέρισμα των υπόπτων, είχαν ανευρεθεί τα 400 κλεμμένα ζεύγη γυαλιών ηλίου, αξίας περίπου 15 χιλιάδων ευρώ. Οι δύο ύποπτοι είχαν ομολογήσει ότι μερικές ώρες μετά την διάρρηξη και την κλοπή από τον οπτικό οίκο «είχαν χτυπήσει» και γνωστή υπεραγορά στην περιοχή της Γερμασόγειας, κλέβοντας  200 κούτες τσιγάρα.

Σε αντίθεση με τα κλεμμένα γυαλιά που βρέθηκαν στο σύνολό τους, η  Αστυνομία παρέλαβε ως τεκμήριο μερικά πακέτα τσιγάρων, αφού σχεδόν όλη την ποσότητα πρόλαβαν και την διέθεσαν οι ύποπτου. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες πέτυχαν είσοδο στα καταστήματα θρυμματίζοντας τις γυάλινες προθήκες τους.
Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης, εκτιμά ότι εξαρθρώθηκε η σπείρα των διαρρηκτών, με την σύλληψη και του 45χρονου που θεωρείται ο εγκέφαλός της. 
 

 

Δειτε Επισης

Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο