Ακιντζί: "Ο Αναστασιάδης υποχώρησε λόγω της επιρροής του Εθνικού Συμβουλίου"

  Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι είχαν συμφωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναφορικά με το μήνυμα που θα μετέφεραν στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, όμως «ο Αναστασιάδης υποχώρησε» λόγω της επιρροής του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε επίσης ότι η ανακοίνωση Μπαν θα ήταν καλύτερη, αν περιείχε λεπτομερές χρονοδιάγραμμα.

Όπως μεταδίδει ο παράνομος «Μπαϊράκ», ο κ. Ακιντζί είπε ότι μετά την τριμερή θα ακολουθήσει νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων των ηγετών, ενώ επανέλαβε την άποψή του για συνάντηση εκτός Κύπρου, για να συζητηθεί το περιουσιακό, πριν τη σύγκληση πενταμερούς που θα ασχοληθεί με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Έκανε επίσης λόγο για τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, ενώ είπε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για λύση πριν το τέλος του έτους. Θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις αν χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία, με τη διαιώνιση της διαίρεσης στο νησί, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε πως πρόκειται για την τελευταία απόπειρα επίλυσης που καταβάλλεται από ανθρώπους της γενιάς του.

Η λύση θα επιτρέψει επίσης τη συνεργασία μεταξύ γειτονικών χωρών, αναφορικά με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, συνέχισε, ενώ επανέλαβε ότι ο πιο εφικτός, φθηνός και λογικός τρόπος μεταφοράς του στην Ευρώπη είναι μέσω Τουρκίας.

Αξιολογώντας το αποτέλεσμα της τριμερούς, είπε ότι ο ίδιος αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει να γίνουν θαύματα. Η συνάντηση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί ειλικρινά λύση, όμως θα ήταν καλύτερα αν είχαν καθοριστεί και χρονικά ορόσημα, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν απογοητευμένοι οι Τουρκοκύπριοι από το αποτέλεσμα της Νέας Υόρκης και τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, μολονότι πρόσθεσε ότι έλειπαν κάποια στοιχεία από αυτή, όπως τα λεπτομερή χρονοδιαγράμματα.

Όμως, συνέχισε, οι Ε/κ πάσχουν από φοβία χρονοδιαγραμμάτων, ενώ αντίκεινται αυστηρά σε επιδιαιτησία. Ο κ. Ακιντζί και η συνοδεία του αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη και αναμένεται να φτάσουν στα κατεχόμενα αύριο το απόγευμα.

Δειτε Επισης

Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Καταχωρήθηκε νέα υπόθεση για τα πλαστά συμβόλαια ποδοσφαιριστών-Εκτοξεύτηκαν στις 70 οι κατηγορίες
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Παρενέργειες από την νέα απόφαση Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά, επηρεάζονται ποινικές υποθέσεις-«Επιβεβαιώθηκε η Χατζηιωάννου»
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη