Μια μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του περιοδικού Playboy

  Τo περιοδικό Playboy, γνωστό για τα "κουνελάκια" του και τις ερωτικές του φωτογραφίες, δείχνει για πρώτη φορά στις σελίδες του μια μουσουλμάνα που φορά τη μαντήλα, σε ένα άρθρο που προκαλεί τόσο επαίνους όσο και επικρίσεις.
Η Αμερικανίδα λιβυκής καταγωγής δημοσιογράφος Νουρ Ταγκούρι εμφανίζεται στο τεύχος Οκτωβρίου σε ένα άρθρο με τίτλο "οι Αντιρρησίες" και που εστιάζεται στους άνδρες και στις γυναίκες που ρισκάρουν τα πάντα --ακόμη και τη ζωή τους-- για να κάνουν αυτό που αγαπούν".

 


Η 22χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται για το δίκτυο ειδησεογραφικών βίντεο Newsy, φωτογραφίζεται φορώντας μαύρο δερμάτινο σακάκι, αθλητικά παπούτσια και χακί μαντήλα γύρω από το κεφάλι.
Η Ταγκούρι που θέλει να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος "με χιτζάμπ" της αμερικανικής τηλεόρασης δηλώνει ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νεαρή μουσουλμάνα που μεγάλωσε στις ΗΠΑ την βοήθησαν στην καριέρα της.
"Ξέρω τι σημαίνει να βλέπεις την ιστορία της κοινότητάς μας να διαστρεβλώνεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα μέσα ενημέρωσης", είπε στο Playboy το οποίο γύρισε τη σελίδα του απόλυτου γυμνού σε μια προσπάθεια να διευρύνει το κοινό του.

 


Η εμφάνιση της Νουρ, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη νέα εκδοχή του Playboy χαιρετίζεται από πολλούς ως πρόοδος, ωστόσο άλλοι επικρίνουν άγρια τη νεαρή κοπέλα.
"Το Playboy είναι συνώνυμο της πορνογραφίας", καταγγέλλει το διαδικτυακό περιοδικό The Muslim Vibe έχοντας το επιχείρημα ότι το περιοδικό που ίδρυσε ο Χιου Χέφνερ εμφανίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα, τις μετατρέπει σε εμπόρευμα και σε σεξουαλικό αντικείμενο σε υπερβολικό βαθμό "εδώ και δεκαετίες".
"Δεν σημαίνει ότι επειδή άμβλυναν την εικόνα τους, μπορούμε να αρχίσουμε (να συνεργαζόμαστε) με αυτή την πλατφόρμα".
Η μπλόγκερ Νισάτ Ισμαήλ, η οποία επίσης φορά μαντήλα, εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της με άρθρό της επικρίνοντας το γεγονός ότι η Ταγκούρι συνεργάζεται με μια εταιρία που "εδραιώθηκε παρουσιάζοντας ως αντικείμενα τις γυναίκες".

 

 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Δειτε Επισης

Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητό ιατρείο για τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας
Κατηγορίες Χαμάς προς Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια για «πολιτικό εκβιασμό»
Ισραηλινή πρώην όμηρος της Χαμάς κατήγγειλε τον βιασμό της από γυμναστή στο Τελ Αβίβ
Το Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο που προβλέπει την κατάκτηση της Λωρίδας της Γάζας
Μετά από Πάπας, ο Τραμπ έγινε ήρωας των Star Wars και επιτέθηκε στους «ακραίους τρελούς Αριστερούς»
Η Κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης στη Γάζα
Αντίστροφη μέτρηση στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα-Τα φαβορί οι προβλέψεις των στοιχηματικών
Ο Τραμπ ανοίγει ξανά τη φυλακή του Αλκατράζ-Θα οδηγούνται εκεί οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες
Επιδρομή της Ουκρανίας με drones εναντίον της Μόσχας-Έκλεισε το αεροδρόμιο Νταμαντιένταβα
Σιβυλλική δήλωση Τραμπ για το μεταναστευτικό-«Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα»