600.000.000 ευρώ στην Τουρκία για την υποστήριξη των Σύρων προσφύγων

  Δύο άμεσες επιχορηγήσεις αξίας €600.000.000 για την υποστήριξη των προσφύγων της Συρίας και τις κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η ΕΕ έχει κινητοποιήσει πάνω από €2 δις από το συνολικό προϋπολογισμό των €3 δις στο πλαίσιο της διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία. Ο Μηχανισμός υποστηρίζει την εφαρμογή του Κοινού Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας και τη δήλωση της ΕΕ-Τουρκίας και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις πιο κρίσιμες ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία και τις κοινότητες υποδοχής που ζουν στην Τουρκία σήμερα.
 
Ο Γιοχάνες Χαν, ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και των Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης δήλωσε σχετικά πως "με τις δύο άμεσες επιχορηγήσεις που υπεγράφησαν σήμερα, σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά από την Συρία θα αποκτήσουν πρόσβαση στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Η βοήθεια της ΕΕ θα παράσχει επίσης τους πρόσφυγες από τη Συρία πρόσβαση στις αναγκαίες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βελτίωση των συνθηκών των προσφύγων που ζουν στην Τουρκία. Θα εργαστούμε σκληρά για να συνεχίσουμε και θα πρέπει να υπογράψουμε νέες συμβάσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, των δημοτικών υποδομών και της κοινωνικο-οικονομικής στήριξης  για τους πρόσφυγες στην Τουρκία κατά τους προσεχείς μήνες."
 
Οι επιχορηγήσεις €600 εκατομμυρίων - €300 εκατομμύρια  για την εκπαίδευση και €300 για την υγεία - χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ειδικού μέτρου €1.415.000.000  που εγκρίθηκε από την Κομισιόν στα τέλη του Ιουλίου. Αυτά τα χρήματα βοηθούν τις τουρκικές αρχές στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και την πρόσβαση στην υποχρεωτική εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας για τους πρόσφυγες της Συρίας και τα παιδιά τους.
 
Οι επιχορηγήσεις θα χρησιμεύσουν για να βοηθήσουν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας στις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την ένταξη των μαθητών της Συρίας και των φοιτητών στο τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα, και να διασφαλίσουν το να έχουν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Η άμεση επιχορήγηση για την εκπαίδευση θα επιτρέψει περίπου 500.000 φοιτητές από την Συρία να λάβουν εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα. Η άμεση επιχορήγηση στον τομέα της υγείας θα εξασφαλίζει την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.
 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα