Αυξάνονται τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που καταφεύγουν στην Κύπρο, λέει το ΥΠΕΣ

  Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους έτσι ώστε κάθε παιδί να μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον, δήλωσε η Χαρά Ταπανίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Οικογένεια και Παιδί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, τονίζοντας πως αυξάνεται ο αριθμός προσφύγων παιδιών που φθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία ασυνόδευτα.

Η κ. Ταπανίδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μιλούσε στο Διεθνές Συνέδριο “Destination Unknown Campaign Assembly 2016”, που φιλοξενεί στην Κύπρο ο Διεθνής, Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Terre des Hommes.

Διαβάζοντας το χαιρετισμό του Ανδρέα Ασσιώτη, Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, η κ. Ταπανίδου έκανε αναφορά στις υπηρεσίες που προσφέρει το Υπουργείο μέσω των δομών που διαθέτει, στα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα σημείωσε την πολυετή και εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του “Hope For Children” CRC Policy Center.

Σε δικό της χαιρετισμό η Lysiane André, Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού “Terre des Hommes International Federation” δήλωσε ότι η Ευρώπη ακόμη φοβάται και δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια για να διαχειριστεί τις όλο και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

Ανέφερε ότι “ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν τα πράγματα να βελτιωθούν στη γηραιά ήπειρο είναι η εκπαίδευση”.

“Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσουμε την άγνοια που μπορεί να επιφέρει πολύ αρνητικά αποτελέσματα, στο τόσο ευαίσθητο θέμα των μεταναστών και των παιδιών ΄`Εν κινήσει`”, είπε η κ. André.

Στο χαιρετισμό του ο Αντώνης Στυλιανού, Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του "Hope For Children" CRC Policy Center δήλωσε ότι ο βασικός στόχος του “Hope For Children” CRC Policy Center είναι να επαναλάβει ακόμα πιο δυνατά τις φωνές και τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Πρόσθεσε πως “δεν πρέπει να ξεχνάμε, τόνισε, ότι 50.000.000 παιδιά βρίσκονται σήμερα `Εν κινήσει` ενώ όλα αυτά τα παιδιά μας καλούν να σεβαστούμε τα δικαιώματά τους και οφείλουμε να το κάνουμε”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

To αδιέξοδο της επόμενης μέρας μετά την απόφαση για Θανάση-Η μπάλα αναπόφευκτα στο γήπεδο της Κυβέρνησης
Φωτιές σε δυο σημεία κοντά στο ΓΣΠ έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Βίντεο από τη Χαμάς με τον Ισραηλινό όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
«Ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και δεν άνοιγε»-Το χρονικό της φρίκης με το νεκρό βρέφος
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι γονείς του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Μύρισε μπαρούτι έξω από νυχτερινό μαγαζί, απετράπη σύγκρουση στρατοπέδων-Διπλό «ντέρμπι» απόψε για Αστυνομία