Έκκληση Καδή σε ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για υπευθυνότητα

Νέα έκκληση προς ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής την Τετάρτη με δηλώσεις του στη Βουλή.
 
Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που προέκυψαν με το κατοχικό καθεστώς αναφορικά με τους 3 καθηγητές για το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, ενώ διευκρίνισε ότι διαβιβάστηκαν νέα ονόματα καθηγητών. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με τους υφιστάμενους καθηγητές, είπε και ευχήθηκε όπως το ζήτημα διευθετηθεί σύντομα.
 
Περαιτέρω αναφορικά με τα παιδιά μεταναστών στην Πάφο, είπε πως αυτά ανέρχονται στα 100 και αναμένεται ότι θα αυξηθούν στα 150, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια είναι να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, επανέλαβε ότι στη συνάντηση με την ΠΟΕΔ, την Τρίτη εκτός από το Υπουργείο, συμμετείχαν οι οργανωμένοι γονείς από όλες τις επαρχίες, οι πρώτοι λειτουργοί εκπαίδευσης από όλες τις επαρχίες, που συντονίζουν και παρακολουθούν τη στελέχωση των σχολείων και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
 
Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση ζητήθηκε να παρουσιαστεί η κατάσταση για τη στελέχωση και την ομαλή λειτουργία των σχολείων και πέραν της ΠΟΕΔ, η οποία δεν τοποθετήθηκε, όλοι οι άλλοι φορείς επιβεβαίωσαν ότι τα σχολεία λειτουργούν ομαλά και ότι η στελέχωση πέραν κάποιων διαχειρίσιμων ζητημάτων που υπάρχουν σε κάποια μεμονωμένα σχολεία, είναι πλήρης.
 
Ο κ. Καδής τόνισε πως με αυτό το δεδομένο, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και να μην προκληθεί η όποια αναστάτωση στη βάση καθαρά συνδικαλιστικών ζητημάτων.
 
Το ζήτημα που θέτει η ΠΟΕΔ αφορά την εργοδότηση μικρού αριθμού εκπαιδευτικών, μόνο για τη φετινή χρονιά και δεν θα αποτελεί προηγούμενο, είπε ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι εξηγήθηκαν οι λόγοι στους οποίους βασίστηκε η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ότι με τον τρόπο που θα υλοποιηθεί δεν θα επιφέρει οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόβλημα στα σχολεία.
 
Ο κ. Καδής ανέφερε ακόμα ότι αύριο Πέμπτη θα έχει συνάντηση με ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για να συζητηθεί το ίδιο ζήτημα και σημείωσε πως ευελπιστεί ότι όλοι θα συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα, θα θέσουν πάνω από τα όποια συμφέροντα και σκοπιμότητες το συμφέρον των παιδιών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 
Περαιτέρω ο κ. Καδής ανέφερε πως η απόφαση αφορά την εργοδότηση 125 εκπαιδευτικών συνολικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και διευκρίνισε πως για τα δημοτικά σχολεία αφορά 15 εκπαιδευτικούς. Είπε ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν καθ΄ όλη τη χρονιά, θα πληρώνονται καθ` όλη τη χρονιά και θα έχουν τα δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι, προσθέτοντας ότι είναι μικρές οι διαφορές στην εργοδότηση και δεν θα επηρεάσει η τοποθέτηση τους με αυτό τον τρόπο την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021