Φωτιές άναψε εκπομπή μαγειρικής του ΡΙΚ

Στην Ελεγκτική Υπηρεσία για διερεύνηση έχει διαβιβάσει το ΥΠΕΣ όλη την αλληλογραφία που αφορά την απόρριψη από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων πρότασης του ΡΙΚ για το έργο «Τηλεοπτική Εκπομπή Μαγειρικής: Γνωριμία του πολιτισμού τρίτων χωρών μέσω της γαστρονομίας».
 
Σε γραπτή δήλωση ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος αναφέρει ότι έχει υποβληθεί παράπονο από το ΡΙΚ προς τον ΓΔ του Υπουργείου για την απόρριψη πρότασης του από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του συγκεκριμένου έργου και ανάθεσή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, διευκρινίζοντας ότι για σκοπούς διαφάνειας και κατόπιν οδηγιών του, το ΥΠΕΣ διαβίβασε όλη τη σχετική αλληλογραφία στην Ελεγκτική Υπηρεσία για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε ο υπό αναφορά διαγωνισμός.
 
"Χαιρετίζουμε την εμπλοκή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στη διερεύνηση των παραπόνων που υποβλήθηκαν από το ΡΙΚ, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, το διαχρονικό ρόλο και την προσφορά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στον τόπο μας. Χωρίς, βεβαίως, να παραγνωρίζουμε ή να υποβαθμίζουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον τομέα  της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, της οποίας το ρόλο επίσης αναγνωρίζουμε και διαφυλλάττουμε", αναφέρει ο κ. Χάσικος.
 
Στη δήλωση που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι για σκοπούς διαφάνειας και αντικειμενικής ενημέρωσης, επισυνάπτεται η τελευταία αλληλογραφία μεταξύ της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του ΥΠΕΣ.

Δειτε Επισης

Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα