Σε ανοικτή φυλακή ο Ε/κ που πιάστηκε στην Κων/πολη με 2,5 κιλά κοκαΐνης

Εν αναμονή απάντησης από τις τουρκικές Αρχές βρίσκεται ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Ευάγγελος Σέκερης, ο οποίος υπέβαλε χθες το απόγευμα αίτημα προκειμένου να επιτραπεί σε αυτόν ή σε κάποιον άλλο διπλωμάτη από το Προξενείο της Ελλάδας να επισκεφθεί Ελληνοκύπριο, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για υπόθεση ναρκωτικών, τα οποία φέρεται να είχε στις αποσκευές του, και κρατείται σε φυλακές στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σένγκεν και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πανίκος Κυριάκου, χθες στάληκε γραπτώς αίτημα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου προς το ελληνικό κράτος (την ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία και στο ελληνικό ΥΠΕΞ) με το οποίο ζητείται η παροχή βοήθειας από τις ελληνικές Αρχές για την περίπτωση αυτή, ελλείψει διπλωματικής αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία.
 
“Μπορεί να πάρει και κάποιες μέρες για να απαντήσουν οι Τούρκοι στον Πρόξενο, ο οποίος ζητά ως Πρόξενος ενός κράτους μέλους της ΕΕ να δει έναν υπήκοο ενός άλλου κράτους μέλους και όχι υπήκοο του δικού του κράτους, κάτι που ενδεχομένως να είχε και τον χαρακτήρα του πιο επείγοντος”, ανέφερε ο κ. Κυριάκου.
 
Είπε πάντως πως με βάση την πληροφόρηση που τους έχει δώσει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, ο οποίος και ενημέρωσε τις κυπριακές Αρχές για το όνομα του ατόμου που κρατείται, οι φυλακές στις οποίες κρατείται ο Ελληνοκύπριος είναι ανοικτού τύπου.
 
Στο χώρο αυτό, σημείωσε, κρατούνται μόνο ξένοι υπήκοοι και όχι Τούρκοι, και οι συνθήκες θεωρούνται καλύτερες από ότι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και στις κλειστές φυλακές.
 
Ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως στόχος είναι να παρασχεθεί στον Ελληνοκύπριο προξενική αρωγή, να διαπιστωθεί αν οι συνθήκες κράτησής του είναι ανθρώπινες, αν έχει οριστεί δικάσιμος κατά την οποία θα του απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες, αν του έδωσαν την ευκαιρία να διορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του, εάν έχει δυνατότητα επικοινωνίας με την οικογένειά του και εάν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί.
 
Όπως είχε μεταδώσει το ΚΥΠΕ, ο 36χρονος Ελληνοκύπριος, από τη Λευκωσία, συνελήφθη γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προερχόμενος από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν στην κατοχή του περίπου 2,5 κιλά κοκαΐνης.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε τελικό προορισμό το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου και ενδεχομένως να μετέφερε τα ναρκωτικά στις ελεύθερες περιοχές.
 
Ο κ. Κυριάκου ανέφερε πάντως πως κανένα μέλος της οικογένειας του συλληφθέντος δεν έχει μέχρι στιγμής επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εξωτερικών.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)