Πύραυλος από το χωριό Περβομάισκ κατέρριψε το αεροσκάφος της πτήσης MH17

Ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση MH17 της Malaysia Ailines στις 17 Ιουλίου 2014 στην ανατολική Ουκρανία είχε μεταφερθεί από τη Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική εισαγγελία παρουσιάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα των διεθνών ερευνητών γι' αυτή την αεροπορική καταστροφή.
 
 
Οι διεθνείς εισαγγελείς δήλωσαν ακόμη πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το χωριό Περβομάισκ που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες και πως, μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου, το πυραυλικό σύστημα επέστρεψε στη Ρωσία. Ωστόσο όπως είπαν,  δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες διατάχθηκαν να εκτοξεύσουν τον πύραυλο ή ενήργησαν ανεξάρτητα, και πως δεν θα διατυπώσουν σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας.
 


Η ομάδα των ερευνητών έχει εντοπίσει 100 πρόσωπα ενδιαφέροντος, όπως τα χαρακτήρισε, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορίσει μεμονωμένους υπόπτους. Σύμφωνα πάντως με ερευνητή, υπάρχουν «ρεαλιστικές πιθανότητες» να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των ενόχων για την κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας χαιρέτισε σήμερα τα ευρήματα των διεθνών εισαγγελέων  λέγοντας πως καταδεικνύουν την "άμεση ανάμιξη" της Ρωσίας στην αεροπορική συντριβή που στοίχισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.


Η απάντηση της Μόσχας

Στη Μόσχα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του πως "η Ρωσία είναι απογοητευμένη από το γεγονός ότι η κατάσταση γύρω από την έρευνα για την καταστροφή δεν αλλάζει και τα συμπεράσματα της ολλανδικής εισαγγελίας επιβεβαιώνουν πως η έρευνα είναι μεροληπτική και έχει πολιτικά κίνητρα".


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ανέφερε ότι ως επί το πλείστον τα δεδομένα της έρευνας των διεθνών εισαγγελέων για την υπόθεση της κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, βασίστηκαν σε πληροφορίες από το διαδίκτυο και την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
​​​​​​

 

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται