“Ο ΔΗΣΥ δεν κατέθεσε πρόταση νόμου για κυνήγι του αγρινού”

Μελέτη και διαχειριστικό σχέδιο για αγρινά μέχρι το τέλος του 2016, ζητά ο ΔΗΣΥ, δήλωσε ο Βουλευτής του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν κατέθεσε πρόταση νόμου για ελεγχόμενο κυνήγι του αγρινού.
 
Με το ΔΗΣΥ και την εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου συμφωνεί και το Κίνημα Οικλόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπως δήλωσε ο Βουλευτής του Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
 
Σε δήλωση στη Βουλή, ο κ. Δίπλαρος διευκρίνισε ότι ουδείς κατέθεσε πρόταση νόμου για κυνήγι του αγρινού και ότι αυτό που λέχθηκε κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, την Τρίτη, είναι ότι λόγω του γεγονότος ότι μεγάλος αριθμός αγρινών μπαίνουν στα χωράφια των χωριών της Μαραθάσας και καταστρέφουν τη γεωργική παραγωγή, πρέπει να εκπονηθεί επιστημονική μελέτη, η οποία θα λάβει υπόψη τις θέσεις των κατοίκων της περιοχής και όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να υπάρξει κατάληξη σε διαχειριστικό σχέδιο μέχρι το τέλος του 2016 και να λυθεί το πρόβλημα στα ορεινά της Λεμεσού.
 
Ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως το αγρινό είναι προστατευόμενο και πρέπει να προστατευθεί, την ίδια ώρα όμως πρέπει το Υπουργείο Γεωργίας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρουν τρόπο προστασίας των κατοίκων που βλέπουν του κόπους τους να χάνονται μέσα σε μία νύχτα.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε πως το κράτος δεν αποζημιώνει αυτού του είδους τις ζημιές.
 
Ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως απαιτείται ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο διαχείρισης των αγρινών, που θα στηρίζεται σε επιστημονικές μετρήσεις και θα διατεθούν πόροι εφαρμογής των μέτρων που θα καθορισθούν.
 
Πρόσθεσε ότι στο παρελθόν εφαρμόστηκε διαχειριστικό σχέδιο το οποίο ωστόσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αφού δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα.
 
Κατέληξε αναφέροντας ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να κυνηγούμε το αγρινό, καθώς προστατεύεται ως τρωτό επαπειλούμενο είδος διεθνώς, και λέγοντας ότι το κυνήγι του δεν επιτρέπεται από την ΕΕ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»
Τρομοκρατημένες οικογένειες εγκαταλείπουν την Ράφα καθώς οι μάχες συνεχίζονται
Ζωντανός ανασύρθηκε άνδρας από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε πριν από πέντε ημέρες
Εντοπίστηκε σε αυλή Λυκείου με κλοπιμαία μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 34χρονος
Πέθανε ο πρώτος ασθενής που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού από γενετικά τροποποιημένο χοίρο
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Το σκυλάκι ΑΙ, η εργοδότηση τραγουδιστριών όπερας και οι υποψήφιοι που το έριξαν στην πλάκα
«Γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις»-Τα κόμματα στην εξουσία χωρίς φαντασία