Εν αναμονή των πορισμάτων του Γ.Εισαγγελέα για την υπόθεση αναδασμού

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα αναμένει τα πορίσματα του Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση του αναδασμού που διερευνά η Ελεγκτική Υπηρεσία και θέση του είναι να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.
 
Το Υπουργείο σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή την υπόθεση, διευκρινίζει ότι τα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή αφορούν σε ενέργειες και αποφάσεις υπαλλήλων του Τμήματος Αναδασμού οι οποίοι έχουν αφυπηρετήσει.
 
Στην ανακοίνωση, το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι το Τμήμα Αναδασμού του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μεταφέρθηκε από τον Οκτώβρη του 2015 στο Υπουργείο Εσωτερικών ως Υπηρεσία και σε αυτήν υπηρετούν σήμερα 8 Λειτουργοί και 24 Τεχνικοί, ενώ 9 Λειτουργοί και 16 Τεχνικοί είναι σε απόσπαση σε άλλα Τμήματα / Υπηρεσίες.
 
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 14/12/2015, αρ. απόφασης 79.988, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού διεξάγει μελέτη οργάνωσης και στελέχωσης για την Υπηρεσία Αναδασμού.
 
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υπηρεσία καταγγέλλεται συνεχώς μέσω ανώνυμων επιστολών / τηλεφωνημάτων που γίνονται προς την Ελεγκτική Υπηρεσία. Είναι καθήκον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να διερευνά όλες τις καταγγελίες που έρχονται ενώπιον της, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, και εμείς, ως Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό", αναφέρεται.
 
Το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι από τη διενέργεια ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή προέκυψαν κάποια ευρήματα σχετικά με το σχέδιο αναδασμού Πύργος /2, στην επαρχία Λεμεσού, τα οποία στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση. "Ας σημειωθεί ότι τα εν λόγω γεγονότα επισυνέβησαν πριν αρκετά χρόνια και όταν ο Αναδασμός υπαγόταν σε άλλο Υπουργείο", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια