Γ. Λιλλήκας: Βελτιώθηκαν οι σχέσεις μου με ΑΚΕΛ, δεν συζητήσαμε Προεδρικές

  Ορθάνοικτο αφήνει το ενδεχόμενο διεκδίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2018 ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.
Σε συνέντευξή του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, o κ. Λιλλήκας αναφέρει πως, όπως και το 2013, έτσι και τώρα προτού λάβει τις όποιες οριστικές του αποφάσεις θα πραγματοποιήσει διάλογο με τους πολίτες, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να μπει σ’ ένα διάλογο-φιάσκο, όπως τον χαρακτηρίζει, αντίστοιχο με εκείνον που πριν από τις προεδρικές εκλογές πραγματοποιείσαι ο ενδιάμεσος χώρος. Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν αποκρύβει το γεγονός ότι οι σχέσεις του με το ΑΚΕΛ έχουν βελτιωθεί, ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως δεν έκαναν οποιαδήποτε συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές.    
 
-Το όνομά σας βρίσκεται ήδη στο τραπέζι ως εν δυνάμει υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, όπως και του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου. Θα είστε και οι δύο υποψήφιοι;  
-Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του φίλου Νικόλα Παπαδόπουλου, νομίζω ότι θα ήταν και λάθος να κάνω κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τον εαυτό μου, δεν έχω πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Είναι γεγονός ότι μετά από εκείνη την εκπληκτική πορεία που κάναμε μαζί με τους πολίτες το 2013, δέχομαι από μερίδα εκείνων των πολιτών, παρότρυνση για τις Προεδρικές του 2018. Είναι φυσιολογικό, διότι είχαμε κάνει μια πολύ δύσκολη πορεία με ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, που εξέπληξε τους πάντες. Όχι όμως αρκετό για να ήταν νικηφόρα η πορεία. Άρα, είναι λογικό οι πολίτες να κοιτάζουν ξανά σε μια δεύτερη προσπάθεια, δεδομένου ότι και όλες οι προειδοποιήσεις που κάναμε τότε για τα κακά που έρχονται, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Αλλά δεν έχω πάρει ακόμη τις όποιες τελικές μου αποφάσεις.
 
-Οι σχέσεις σας με το ΑΚΕΛ, ποιες είναι;
-Με όλα τα κόμματα οι σχέσεις μου είναι καλές. Απ’ εκεί και πέρα με το ΑΚΕΛ, σε προσωπικό επίπεδο, έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις και δεν είναι αυτές που ήταν μετά το 2008.
 
-Κάποιοι λένε πάντως ότι ρίχνετε γέφυρες προς το ΑΚΕΛ με ξεκάθαρο ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές…
-Δεν έχω κάνει συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές με το ΑΚΕΛ ή με οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Κατ’ αρχήν, πρέπει να κατασταλάξω εγώ ο ίδιος, αφού όπως σας είπα και προηγουμένως, δεν έχω αποφασίσει τι θα πράξω.
 
-Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί η απόφασή σας αν θα είστε ή όχι υποψήφιος;
-Από πολλούς παράγοντες. Κατ’ αρχήν, όπως και τότε, έτσι και τώρα θέλω να βολιδοσκοπήσω πρώτα την ίδια την κοινωνία, τους πολίτες. Και τότε, αυτό ήταν το κριτήριο μου, γι’ αυτό και πίστευα πως θα περάσω στον δεύτερο γύρο και το έλεγα από την πρώτη ημέρα. Ο λόγος ήταν ότι είχα μπει σε έναν μακρύ διάλογο με τους πολίτες, όχι μέσα από δημοσκοπήσεις, αλλά σε έναν πραγματικό διάλογο. Και είχα πεισθεί ότι η κοινωνία άλλαξε, ότι θέσεις που εξέφραζα απηχούσαν και μπορούσαν να αγκαλιαστούν από ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Γι’ αυτό εξήγγειλα την υποψηφιότητά μου. Αυτή την άσκηση, αυτό τον διάλογο, θα τον κάνω και τώρα. Και μετά τον διάλογο αυτό θα πάρω τις αποφάσεις μου.
 
-Και οι αποφάσεις σας δεν θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα υπάρχει ή όχι και άλλος υποψήφιος που να προέρχεται από τον ενδιάμεσο χώρο;
-Να σας θυμίσω τι έγινε το 2013. Δεν είχα μπει σε εκείνον τον διάλογο-φιάσκο που ξεκίνησε τον Μάρτη και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη-Νιόμβρη του 2012. Αυτές οι διαδικασίες, οι οποίες προκαλούν κόστος και έχουν δημιουργήσει και κακή εικόνα για τον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, είναι διαδικασίες φθοράς. Δεν είναι δημιουργικές διαδικασίες. Και τότε, δεν είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Όταν πήρα τις αποφάσεις μου, τις εξήγγειλα. Δεν πρόκειται να αφεθώ να φθαρώ μέσα σε διαδικασίες που η ίδια η κοινωνία απορρίπτει.           

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία