Ο Κολομβιανός Πρόεδρος καλωσόρισε στη δημοκρατία τους αντάρτες

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος «καλωσόρισε στη δημοκρατία» τους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία πρόκειται να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα, στην ομιλία του κατά την επίσημη τελετή υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης που θέτει τέλος μιας σύρραξης που διήρκεσε μισό αιώνα κι είχε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.
 
«Προτιμώ μια ατελή συμφωνία που σώζει ζωές από έναν τέλειο πόλεμο», ανέφερε ο Σάντος στην Καρταχένα, έχοντας στο πλευρό του τον ηγέτη των ανταρτών Ροντρίγκο Λοντόνιο, γνωστότερο με το ψευδώνυμο Τιμολέον Χιμένες, ή Τιμοσένκο.
 
Από την πλευρά του ο ηγέτης της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ζήτησε - για πρώτη φορά - συγγνώμη από τα «θύματα της σύρραξης» που μαινόταν στη χώρα επί μισό αιώνα και πλέον και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
 
Λίγη ώρα μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης μαζί με τον Πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο ηγέτης των ανταρτών υποσχέθηκε μια «νέα εποχή συμφιλίωσης» στην ομιλία του στην επίσημη τελετή στην Καρταχένα, στο βόρειο τμήμα της χώρας των Άνδεων.
 
 

Δειτε Επισης

Μετά από Πάπας, ο Τραμπ έγινε ήρωας των Star Wars και επιτέθηκε στους «ακραίους τρελούς Αριστερούς»
Προβλήματα και πάλι με το λογισμικό του ΓεΣΥ-Ταλαιπωρία για παρόχους και ασθενείς
Η Κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης στη Γάζα
Τα αίτια πίσω από τη διαρροή υγραερίου στην Έγκωμη-«Υποχώρησε το έδαφος και έπεσαν οι κύλινδροι»
Συνελήφθησαν 21 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους
Αντίστροφη μέτρηση στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα-Τα φαβορί οι προβλέψεις των στοιχηματικών
Ο Τραμπ ανοίγει ξανά τη φυλακή του Αλκατράζ-Θα οδηγούνται εκεί οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες
Στο νοσοκομείο 51χρονος μετά από τροχαίο-Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
Επιδρομή της Ουκρανίας με drones εναντίον της Μόσχας-Έκλεισε το αεροδρόμιο Νταμαντιένταβα
Διιστάμενες απόψεις εκπαιδευτικών για την κατάργηση καταλόγου διοριστέων-Ανάγκη για αλλαγή νομοθεσίας