Αναβολή στην υπόθεση με τα πλαστά έγγραφα

Στις 5 Οκτωβρίου 2016 ορίστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου η υπόθεση της κατάρτισης πλαστών καρτών και ταυτοτήτων στην οποία εμπλέκονται τέσσερις Σέρβοι.
 
Οι τέσσερις Σέρβοι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της ΚΔ, για πλαστογραφία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.
 
Τα τέσσερα πρόσωπα ,δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 30 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών, που παραδέχτηκαν ότι είναι πλαστές οι κάρτες οδήγησης και οι ταυτότητες που κατάρτισαν, προσήχθησαν σήμερα εκ νέου από τις Κεντρικές φυλακές όπου κρατούνται ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.
 
Η Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού ζήτησε αναβολή της υπόθεσης γιατί ήταν απασχολημένος με άλλη υπόθεση στο Κακουργιοδικείο Πάφου.
 
Ο δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας αρχής και όρισε εκ νέου την υπόθεση για γεγονότα και ποινή στις 5 Οκτωβρίου 2016 στις 10:30 το πρωί .
 
Στους τέσσερις Σέρβους δόθηκε μάλιστα κι η έκθεση που ετοίμασε το Γραφείο Ευημερίας  μετά τη συνέντευξη που παραχώρησαν και οι τέσσερις  στην αρμόδια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και κάποια έγγραφα που εντόπισε η Αστυνομία έχουν σταλεί στην Interpol προκειμένου να εξεταστούν κατά πόσο αυτά τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες χώρες.
 
Η Αστυνομία έχει λάβει πρόσφατα τις επιστημονικές εξετάσεις από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και από διάφορα άλλα τεκμήρια που παραλήφθηκαν  τα οποία αξιολογούνται  σε συνεργασία μαζί με την Interpol ενώ επιπρόσθετα εξετάζεται ο τρόπος και ο τόπος κατασκευής των πλαστών καρτών.
 
Η Αστυνομία εκτιμά ότι το κύκλωμα φαίνεται να ενεργούσε ως οργανωμένη ομάδα που κατασκεύαζε πλαστές άδειες οδηγού και δελτία ταυτότητας.
 
Οι  τρεις εκ των τεσσάρων υποστήριξαν ότι τα έγγραφα να κατασκεύασε ομοεθνής τους, ο οποίος δεν βρίσκεται στην Κύπρο αλλά στο εξωτερικό.
 
Ο ένας ωστόσο εκ των τεσσάρων Σέρβων, ο 32χρονος, παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι από τα τέλη του 2015 άρχισε να ασχολείται με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων και είπε ότι έφθασαν στην Κύπρο περί τα δέκα πρόσωπα, τα οποία εφοδίασε με πλαστά έγγραφα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την εξιχνίαση της υπόθεσης στοχεύουν  σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα που φέρεται οι τέσσερις Σέρβοι να προμήθευσαν με πλαστά έγγραφα.
 
Όπως αναφέρθηκε η  συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου στήθηκε στις 11 Αυγούστου  μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου κατασκευάζει πλαστά ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, με τα οποία προμηθεύει αλλοδαπούς.
 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκε αρχικά έρευνα σε ξενοδοχείο της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, όπου εντοπίστηκε 23χρονη αλλοδαπή, η οποία παρουσίασε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστό.
 
Η 23χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Ακολούθησε έρευνα σε οικία, που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Πάφου, όπου διαμένουν 32χρονος και 30χρονη, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας θερμικός εκτυπωτής, δύο ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, δύο ευρωπαϊκές άδειες οδηγού, 20 κενές πλαστικές κάρτες, ιδίου μεγέθους με τα ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας και 85 κύλινδροι θερμικού χαρτιού.
 
Στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν επίσης πέντε κενές πλαστικές κάρτες, με μέγεθος ίδιο με αυτό των ευρωπαϊκών δελτίων ταυτότητας και μια πιστωτική κάρτα, στο όνομα άλλου προσώπου.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 32χρονος, όσο και η 30χρονη, βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα και αφού συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην πιο πάνω οικία, εντόπισαν εντός αυτής 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, αφού δεν είχε στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον