Περαιτέρω επαφές Κύπρου και Ην.Βασιλείου για την κατοχύρωση του χαλουμιού

Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να έχουν περαιτέρω επαφές σε σχέση με το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το όλο θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης σήμερα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκου Κουγιάλη, με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Μάθιου Κιντ.

Όπως αναφέρεται, ο Υπουργός Γεωργίας συζήτησε με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή την πορεία του φάκελου κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που υπέβαλε ένσταση στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δύο άντρες, προστίθεται, συμφώνησαν για περαιτέρω επαφές για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η συμφωνία του Παρισιού για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη επικύρωσης της από τα κράτη. Συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας για  προώθηση της επικύρωσης και υλοποίησης της συμφωνίας. Παράλληλα συμφωνήθηκε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων έργων ιδιαιτέρα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας.

Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνεται, συνεργάζονται ήδη στενά σε μια σειρά από τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενώ κατά την συνάντηση έγινε αναφορά για παροχή τεχνικής βοήθειας στο Υπουργείο για θέματα αύξησης της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας μέσω ορθής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος, ο Υπουργός Γεωργίας συζήτησε με τον Ύπατο Αρμοστή τις επιπτώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία από την απόφαση για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των διαχρονικά στενών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»