Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου: "Yποκλίνομαι σε όλους αυτούς που ήταν στο πλάι μου σ'αυτό τον αγώνα"

Mια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στον 8ο αγώνα δρόμου 5km Race for the Cure στο Ζάππειο στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ».
 
 
Πέραν των 30 χιλιάδων ανθρώπων έγιναν ένα σ’ αυτό το μεγάλο αγώνα ελπίδας, αυτή τη γιορτή δύναμης και θάρρους, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στις γυναίκες που έδωσαν ή δίνουν τη δική τους μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Με σύνθημα «Τρέχω στον αγώνα τους» άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν για όλες εκείνες τις γυναίκες που πέφτουν, ξανασηκώνονται & αντλούν δύναμη να κάνουν άλλο ένα Άλμα Ζωής! Ανάμεσά τους και η συμπατριώτισσά μας Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου.

Για την Άννα και την κάθε Άννα
Στην Αθήνα για λογαριασμό του μαραθωνίου βρέθηκαν δεκάδες Κύπριοι που έτρεξαν μαζί με την Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, μια μητέρα 5 παιδιών που τα τελευταία 15 χρόνια μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία αφού διαγνώστηκε
με πολλαπλά προκαρκινώματα, περπάτησε ένα με τον καρκίνο, έκανε μαστεκτομή, από ένα ιατρικό λάθος πέρασε σηψαιμία, έπεσε σε κώμα και ταξίδεψε από τη ζωή στο θάνατο μα κατάφερε να επανέλθει.
 
Η Κυπριακή αποστολή, με το όνομα «Sock it to cancer ταξίδεψε για αυτό το λόγο μέχρι την Αθήνα κερδίζοντας μάλιστα τρία μετάλλια. Πρώτη στην κατηγορία των γυναικών τερμάτισε η Ελπίδα Χριστοδουλίδου με χρόνο 20,16 ενώ στην κατηγορία των ανδρών η κυπριακή αποστολή κατέλαβε τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Δεύτερος ήταν ο Αβράαμ Αβράμης με χρόνο 16,49 και τρίτος ο Χαβιέρ Μαρέλι με χρόνο 17,36. Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος με χρόνο 16,37.
 
"Για κάποιες γυναίκες κάθε μέρα είναι αγώνας. Γι'αυτές τρέξαμε στο Ζάππειο στον 8ο αγώνα δρόμου 5km κατα του καρκίνου του μαστού. Κυρία Άννα τα κατάφερες! 'Είναι πολύ σημαντικό να πέφτεις, να σηκώνεσαι και όχι να προσπερνάς, να χορεύεις μέσα στην καταιγίδα.' Κυρία Άννα έστησες το χορό σου και νίκησες! ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ!" ήταν τα λόγια του Αβράαμη Αβραάμ ο οποίος χάρισε στην Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου το βραβείο του.
 
 
"Είμαι πολύ χαρούμενη γι'αυτό το βραβείο. Δεν το πιστεύω ότι ήρθα πρώτη. Έτρεξα για την Άννα και την κάθε Άννα", ήταν τα λόγια της Κύπριας Ελπίδας Χριστοδουλίδου λίγο μετά τον αγώνα. 
 

«Είμαι ευγνώμων»
Μετά το τέλος του αγώνα, η συγκίνηση και τα δάκρυα χαράς ήταν έκδηλα στο πρόσωπο της Άννας Τσιηφτέ Καζακαίου η οποία παρά το ότι έχασε το παπούτσι της στη διαδρομή, κατάφερε να τερματίσει. «Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έγινε και είμαστε ήδη στην ιστορία του 8ou Race for the cure!  Δεν μπορώ να πιστέψω στην δύναμη ψυχής μου, στον δυναμισμό που τα πόδια μου απέκτησαν απ’ τα βήματα όλων των δρομέων. Ότι πέρα από 4 χιλιόμετρα και χωρίς παπούτσι , (μιας και έτυχε να με πατήσει κάποιος και βγήκε, αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω), κατάφερα να φέρω εις πέρας ένα στόχο, για ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ!
 
Κατά την επαναστροφή,  πρεπει να βρισκόμουν στο 2ο χιλιόμετρο όταν είδα τον Αβραάμη να τρέχει χαλαρά για τον τερματισμό και πίσω του τον Χαβιέρ, και την Ελπιδούλλα. Συμμετείχα, για την ελπίδα κάθε γυναίκας , για την πρόληψη. Τα κατάφερα με ένα ιδιαίτερο τρόπο, ιδιόμορφο… Τερμάτισα στην  2448 με χρόνο 43.16 και  με κρατούσε αγκαλιά το κορίτσι  μου! Όταν τερματίζω με τέτοιο χρόνο και αριθμό μαζί με 30 χιλιάδες δρομείς τι άλλο να θέλω; Eίμαι πραγματικά ευγνώμων και ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή τους. Ο Αβράαμης μου έκανε δώρο το δώρο που κέρδισε καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, για να ταξιδέψω με το σύζυγό μου. Toν υπερ ευχαριστώ! Προσευχή μου τώρα, να πάνε όλα καλά στον μεγάλο αγώνα που ξεκινά για μένα με την ζωή μου τώρα…»

«Δεν πρέπει να είμαστε καρκινοπαθείς για να ευαισθητοποιηθούμε»
Η κ. Άννα μιλώντας γι’ αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. «Δεν πρέπει να είμαστε καρκινοπαθείς για να ευαισθητοποιηθούμε. Αρκεί ένα σκύρτημα φόβου γι να μας ταράξει τα νερά. Τα συναισθήματα ανάμεικτα και φορτισμένα. Με παπούτσι ή χωρίς, ο αυθορμητισμός μας έγινε μια μεγάλη ομάδα που επάξια συνέβαλε στη στήριξη του «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ».
 
Και μόνο η ονομασία του Συλλόγου, μου ξύπνησε αισθήματα αγωνιστικότητας. Τους ευχαριστώ όλους. Και αυτούς που έτρεξαν στην Αθήνα αλλά και αυτούς που έτρεξαν στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία και την Κυριακή στην Πάφο. Είμαι περήφανη για όλους! Ξεχωριστέ ευχαριστίες στους υπερήλικες γονείς μου που έτρεξαν για το παιδί τους.
 
"Ευχαριστώ τα παιδιά της ομάδας της Κύπρου μας. Παιδιά, φοιτητές αλλά και ανθρώπους που άφησαν τη δουλειά τους για να τρέξουν και να εμψυχώσουν άλλους ανθρώπους. Ήμασταν εκεί γιατί ο καρκίνος δεν έχει όρια και σύνορα. Όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό βρισκόμαστε. Ραντεβού του χρόνου, για το επόμενο Άλμα Ζωής την 1η Οκτωμβρίου 2017 και πάλι στο Ζάππειο.
 Yποκλίνομαι σε όλους αυτούς που ήταν στο πλάι μου. Η κυπριακή πρωτιά και η κάθε πρωτιά είναι το ατράνταχτο επισφράγισμα της θετικότητας μας, είναι η θέληση της ευγενούς άμιλλας σ'ένα αγώνα άνισο. Τα βήματα όλων όσων τρέξαμε έγιναν το βόλι για τη μάχη κατά του τον καρκίνου του μαστού, οποιουδήποτε καρκίνου. Ο καρκίνος δεν έχει σύνορα. Όλοι παλεύουμε για την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας στο να ριχτούν άμεσα στη μάχη της πρόληψης. Εγώ βρίσκομαι εδώ γιατί είχα τη στήριξη όλων σας. Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ να ευχαριστήσω την αεροπορική εταιρεία Cobalt air η οποία μου επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να με στηρίζει".
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές