Η Τερέζα Μέι επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη του ΗΒ στους ηγέτες για λύση

  Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι επανέλαβε την ισχυρή στήριξη της χώρας της και στους δυο ηγέτες της Κύπρου καθώς εισέρχονται στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε μια επιτυχή κατάληξη, μέσα στην περίοδο την οποία οι ίδιοι έχουν θέσει, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την `Υπατη Αρμοστεία του ΗΒ στη Λευκωσία, για τη συνάντηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Λονδίνο.

Στη δήλωση αναφέρεται πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για να δούμε κατά πόσον οι ηγέτες μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα που παραμένει σε διάφορα σημαντικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων.

Η Πρωθυπουργός, σημειώνεται, επανέλαβε ότι το ΗΒ είναι έτοιμο να βοηθήσει τις δυο πλευρές στις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν μια ιστορική συμφωνία για επανένωση της Κύπρου. Η Πρωθυπουργός Μέι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησαν τρόπους με τους οποίους το ΗΒ μπορεί να το πράξει αυτό κατά ένα χρήσιμο τρόπο, προστίθεται.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στις 22 Σεπτεμβρίου, οι παρούσες διαπραγματεύσεις παρουσιάζουν ένα "παράθυρο ευκαιρίας" για όλους τους Κυπρίους, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως η κυβέρνηση του ΗΒ πιστεύει ότι η σωστή λύση του Κυπριακού θα επιφέρει ξεκάθαρα οικονομικά οφέλη και οφέλη σε ότι αφορά την ασφάλεια για την Κύπρο, τους Κυπρίους και την περιοχή.

"Η Πρωθυπουργός Μέι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησαν για την εξαιρετική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις ΗΒ-Κύπρου, τις ετοιμασίες του ΗΒ για το Brexit και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού", αναφέρεται.

Η Πρωθυπουργός καλωσόρισε την κοινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον ΓΓ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 25 Σεπτεμβρίου και το στάδιο στο οποίο έχουν φθάσει τώρα στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας διαρκούς λύσης στο Κυπριακό, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος αναφέρεται πως η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φιλοξένησε με χαρά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στo πρωθυπουργικό γραφείο, στην πρώτη τους ουσιαστική συνάντηση από τότε που η κ. Μέι ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιούλιο του 2016.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία