Ισοπαλία και με Ντόρτμουντ η Ρεάλ

Η Ρεάλ προηγήθηκε δύο φορές στην Γερμανία, αλλά η Ντόρτμουντ είχε ισάριθμες απαντήσεις και με τον Σέρλε στο 87' απέφυγε την ήττα (2-2). Πρώτη νίκη η Σπόρτινγκ, 2-0 την Λέγκια.

 

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-2

 

Σκόρερς: 43' Ομπαμεγιάγκ, 87' Σέρλε / 17' Κριστιάνο Ρονάλντο, 68' Βαράν

Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Το πρόσωπο των ημερών πέτυχε το πρώτο γκολ της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλαδή με κοντινό σουτ, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, "τακουνάκι" του Μπέιλ και ατυχία του Σμέλτσερ που πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Ο Πορτογάλος πανηγύρισε πηγαίνοντας στον πάγκο όχι για τον Ζιντάν, αλλά για τους συμπατριώτες του, Πέπε και Φάμπιο Κοεντράο. Εν συνεχεία, έδωσε και το χέρι στον προπονητή του!

Οι δύο πρώτες ευκαιρίες ήταν στα πρώτα λεπτά με εκτελέσεις φάουλ των Ρονάλντο και Γκονσάλο Κάστρο, με τους Μπούρκι και Κέιλορ Νάβας να αποκρούουν, όμως ένα λάθος του Κοσταρικανού τερματοφύλακα έφερε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο.

Από φάουλ του Γκερέιρο ο Νάβας έδιωξε με μπουνιές, ο Ομπαμεγιάνγκ προσπάθησε να σουτάρει και μετά από κόντρα στον Βαράν η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, όμως ο Γκαμπονέζος πρόλαβε να την ακουμπήσει πριν περάσει την γραμμή, έτσι χρεώθηκε το γκολ και όχι ο Βαράν ως αυτογκόλ.

 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκέτσε, Γκονσάλο Κάστρο, Ουσμάν Ντεμπελέ, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ομπαμεγιάνγκ.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Ντανίλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

 

 
 

Σπόρτινγκ - Λέγκια 2-0

 

Σκόρερς: 28' Μπράιαν Ρουίς, 37' Ντοστ

Γήπεδο: "Estádio José Alvalade", Λισαβόνα

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Αρκετές ευκαιρίες για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα πρώτα λεπτά, με κορυφαία αυτή του Ζέλσον Μαρτίνς στο 19', όταν πλάσαρε από κοντά σε κενό τέρμα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή των Πορτογάλων δεν άργησε να επιβραβευθεί και στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, με τους επιθετικούς, Μπράιαν Ρουίς και Μπας Ντοστ να βρίσκουν δίχτυα στο 28' και το 37ο λεπτό.

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Ρούμπεν Σεμέντο, Κοάτες, Ζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Σέζαρ, Μπράιαν Ρουίς, Ντοστ.

ΛΕΓΚΙΑ: Μάλαρτζ, Μπερεσίνσκι, Τσερβίνσκι, Ρζέζνιτσακ, Χλούσεκ, Γιοντλόβιετς, Μουλέν, Λανζέλ, Γκιλιέρμε, Ράντοβιτς, Νίκολιτς.

 

 

Η βαθμολογία

 

1. Ρεάλ 4 (4-3)

2. Ντόρτμουντ 4 (8-2)

3. Σπόρτινγκ 3 (3-2)

4. Λέγκια 0 (0-8)

 

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

 

Η επόμενη αγωνιστική (18/10)

Σπόρτινγκ - Ντόρτμουντ

Ρεάλ - Λέγκια

 

Ο πίνακας των σκόρερς

 

3 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

 

2 γκολ

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

 

ΠΗΓΗ: sport24.gr