Ακιντζί - Μετά τον εκνευρισμό η αισιοδοξία

Επικυρώθηκε με την δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ο στόχος για λύση το 2016, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να παρασυρθούμε με απαισιοδοξία.
 
 
Μιλώντας σε Τ/κ και Τούρκους δημοσιογράφους στο κτίριο της “αντιπροσωπείας” του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη μετά την τριμερή συνάντηση με τον Μπάν Κι μουν και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί χαρακτήρισε τη συνάντηση ικανοποιητική λέγοντας ότι εάν οι Ε/κ δεν ήταν εναντίον ενός χρονοδιαγράμματος θα μπορούσε να ήταν πιο ικανοποιητική. Σημείωσε ότι ζήτησαν μεγαλύτερη συμβολή από τον ΓΓ, παρά το γεγονός ότι η θητεία του λήγει στο τέλος του χρόνου λέγοντας ότι αυτό άλλωστε αποτελεί και ένα χρονοδιάγραμμα.
 
 
Εάν κάποια τεχνικά ζητήματα μείνουν για το 2017 αυτό δεν θα δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία αλλά σε περίπτωση που εισέλθουμε στο νέο χρόνο με ανοικτά τα κύρια θέματα αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμούν, να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση μη λύσης, λέγοντας ότι χρόνος δεν είναι περιορισμένος μόνο για τους Τ/κ αλλά και για τους Ε/κ.
 
 
Δεν πρέπει να αναμένεται ένα θαύμα από την Νέα Υόρκη, συνέχισε, ο Τ/κ ηγέτης λέγοντας ότι “ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες σίγουρα δεν θα μπορούσε να βγει η είδηση για μια συμφωνία από την Νέα Υόρκη. Κατ` εμένα δεν υπάρχει λόγος να μας παρασύρει η απαισιοδοξία. Ούτε υπάρχει λόγος να δώσουμε αρνητικά μηνύματα. Σήμερα εδώ κάναμε πολύ περιεκτικές συνομιλίες. Αν και το θέμα του οδικού χάρτη δεν αντικατοπτρίζεται στην κοινή γνώμη, υπάρχει μια αντίληψη. Αν αυτή η αντίληψη δεν τεκμηριωθεί σε 3 μήνες, εάν πριν το 2017 δεν καθορίσουμε ξεκάθαρα το πλαίσιο, τότε θα υπάρχει λόγος για να είναι κάποιος απαισιόδοξος”.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα