Πάνε πλέον για συνομιλίες «κάθε μέρα» Αναστασιάδης και Ακιντζί

Σε μία νέα, πολύ πιο εντατική μορφή θα εισέλθουν οι συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, μετά και την συνάντηση της Νέας Υόρκης με τον Γενικό Γραμματέα των ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν.

Πηγή που είναι σε  θέαση να γνωρίζει τα όσα έγιναν  στην αμερικανική μεγαλούπολη, πέραν από την δημόσια δήλωση Μπαν και τις πληροφορίες για την δυσαρέσκεια του ηγέτη των τουρκοκυπρίων για την απουσία οδικού χάρτη, ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ On line , πως ο επόμενος μήνας θα είναι καθοριστικός και πως  ενώπιον του Γενικού Γραμματέα οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν την δέσμευση τους να δουλέψουν για συγκλίσεις  αδιάκοπα, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται οι συναντήσεις τους από κάποιο σημείο και μετά να γίνουν καθημερινές.
 
Και νέα συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα
Όπως μάλιστα  μας αποκάλυψε η ίδια πηγή, δεν αποκλείεται Αναστασιάδης και Ακιντζί να έχουν και νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξαρτηθεί από την πορεία και την πρόοδο που θα πραγματοποιηθεί στην  γεφύρωση των σημαντικών διαφορών .
Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να είπε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα πως θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις ούτως ώστε  μέχρι το τέλος του 2016, εάν υπάρξει και η κατάλληλη βούληση από την άλλη πλευρά να προκύψει το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης που θα τεθεί στην συνέχεια προς δημοψήφισμα ενώπιον του λαού.
 
Το μπαλάκι του Εδαφικού – Ελπίδα  για τις Εγγυήσεις
Μπαλάκι πάντως ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αποτέλεσε το κρίσιμο κεφάλαιο του εδαφικού, με τον Μουσταφά Ακιντζί να επιμένει ότι το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί απευθείας στην πενταμερή διάσκεψη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εάν δεν προηγηθεί πρώτα σημαντική γεφύρωση των υπαρχουσών διαφορών στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών του με τον ηγέτη των Tουρκοκυπρίων.
Από τα όσα λέχθηκαν στην συνάντηση, φαίνεται επίσης να υπάρχει και φως στην άκρη του τούνελ του κεφαλαίου του εγγυήσεων, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Τουρκία  στέλλει μηνύματα συγκαταβατικότητας  που αφήνουν ανοικτό το περιθώριο της συνεννόησης.
 
 

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός