Turbo-AEK!

Τέλη Ιουνίου 2016. Ο προβληματισμός, η ανησυχία αν προτιμάτε, κυριαρχεί στην ΑΕΚ. Η ομάδα έχει εκκινήσει προετοιμασία εν όψει των υποχρεώσεών της στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο (καινούργιος) προπονητής της απέχει από τις προπονήσεις, καθώς μετέχει στα μπαράζ ανόδου στη Σεγούνδα Ντιβισιόν με τη Γέιδα.
Τέλη Σεπτεμβρίου 2016. Τρεις μήνες αργότερα στην ΑΕΚ κυριαρχεί η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός. Παρά την αργοπορημένη έλευση του Ιμανόλ Ιδιάκεθ η ομάδα έφτασε στο κατώφλι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα έχει εκκινήσει με πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ούσα επικεφαλής της κούρσας και η μοναδική άνευ βαθμολογικών απωλειών.
Οι 15 βαθμοί συνιστούν βελτίωση της επίδοσης των «κιτρινοπρασίνων» την περίοδο 2012/13 (13β. υπό τον Ραν Μπεν Σιμόν) και πέρυσι (13β. υπό τον Τόμας Κρίστιανσεν) και την κορυφαία εκκίνησή τους σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Τα 13 τέρματα σε πέντε αγωνιστικές δεν είναι πρωτόγνωρη παραγωγικότητα (σ.σ. είχε επαναληφθεί τη διετία 2001-03), ενώ προ τετραετίας οι Λαρνακείς είχαν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Η διαφορά των 12 τερμάτων ωστόσο (13-1) αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του Ιδιάκεθ.
Αξιοπρόσεκτη και συνάμα αξιοθαύμαστη επίδοση αποτελεί η ανάδειξη εννέα(!) σκόρερ στο διάστημα αυτό, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε ολόκληρη την περασμένη περίοδο η ΑΕΚ είχε αναδείξει 12! Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρακτηριστικό πως ο Άντερ Μουρίγιο χρίστηκε χθες σκόρερ για πρώτη φορά μετά τις 8 Μαρτίου 2015 (σ.σ. είχε βρει δίχτυα στο εντός έδρας 2-1 επί της Ομόνοιας), ο δε Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς -για πρώτη φορά στην εν Κύπρω καριέρα του- σκόραρε σε διαδοχικές αγωνιστικές (σ.σ. την περασμένη περίοδο είχε μείνει «άσφαιρος»)!