Ο Βάτερμαν «κυνηγά» τον Χάιμοφ!

Προσωποποιεί μία από τις πλέον στρατηγικές αποφάσεις και ένα από τα σπουδαιότερα στοιχήματα που έθεσε από το ξεκίνημα της καριέρας του στον ΑΠΟΕΛ ο Τόμας Κρίστιανσεν. Παρά τα όποια λάθη και τις όποιες αβλεψίες ο Μπόι Βάτερμαν απολαμβάνει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της αμέριστης εμπιστοσύνης του Δανού τεχνικού, την οποία «ξεπληρώνει» με την απόδοσή του.
Μολονότι πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των φίλων της ομάδας, ο Ολλανδός νομιμοποιείται να ισχυρίζεται πως η μέχρι στιγμής παρουσία του στην εστία των πρωταθλητών έχει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο. Το χθεσινό παιχνίδι στο «Τσίρειο», με αντίπαλο τον Άρη, ήταν για τον 33χρονο τερματοφύλακα η όγδοη ανέπαφη εστία σε 12 συμμετοχές στην τρέχουσα περίοδο. Με άλλα λόγια, ο Βάτερμαν κρατά το μηδέν σε δύο από τα τρία παιχνίδια που αγωνίζεται.
Σε επίπεδο πρωταθλήματος ο απολογισμός του Ολλανδού είναι αψεγάδιαστος, καθώς διατηρεί ανέπαφη την εστία του εδώ και πέντε αγωνιστικές (Ερμής, Νέα Σαλαμίνα, Δερύνεια, Ανόρθωση, Άρης), ήτοι εδώ και 450 λεπτά, και κυνηγά την προ τετραετίας επίδοση του Γκάι Χάιμοφ.
Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε διαφυλάξει το μηδέν στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές (απέναντι σε Αλκή, Απόλλωνα, Ομόνοια, Ολυμπιακό, Νέα Σαλαμίνα, Αγία Νάπα, Εθνικό Άχνας και Πάφο) και συνολικά για 739 λεπτά, καθώς νικήθηκε από τον Ζορζ Μοντέιρο στο 19’ της εντός έδρας ήττας των Λαρνακέων από την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής.
Για να καταρρίψει το ρεκόρ του Χάιμοφ, ο Βάτερμαν θα πρέπει να παραμείνει ανίκητος για άλλα 290 λεπτά. Βάσει προγράμματος (και αν δεν προκύψει αλλαγή πλεύσης εκ μέρους του Κρίστιανσεν), δηλαδή, θα πρέπει να κρατήσει το μηδέν απέναντι σε Δόξα, ΑΕΖ (εκτός), Εθνικό Άχνας και τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο του εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν είναι απίθανο, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο.