Πετρίδης: Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται για το καλό μας και όχι επειδή μας του επιβάλλουν

Την ανάγκη για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για το δικό μας το καλό και όχι γιατί ήρθαν κάποια τεχνικά κλιμάκια των διεθνών δανειστών, εξέφρασε ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης σχολιάζοντας την πρώτη επίσκεψη τεχνοκρατών των διεθνών δανειστών μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο τον περασμένο Μάρτιο.
 
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Εσωτερική Αγορά στη βάση των 10 προτεραιοτήτων του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Πετρίδης είπε ότι “υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της Κύπρου έναντι της ΕΕ και του διεθνούς παράγοντα στην πραγμάτωση αυτών των μεταρρυθμίσεων που εδώ και πολύ καιρό έχουμε εξαγγείλει".
 
“Από εμάς εξαρτάται, εμείς πρώτα απ΄ όλα πρέπει να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις για το δικό μας το καλό και όχι γιατί ήρθαν κάποια τεχνικά κλιμάκια ή κάποιοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μας παρακολουθούν”, είπε.
 
Όπως είπε, “ο σχεδιασμός έχει τελειώσει, τα νομοσχέδια τα δικά μου έχουν κατατεθεί, πρέπει να δούμε αν θα υλοποιηθούν και αυτό αφορά πολλές από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η Κυβέρνηση έχει προωθήσει όλο αυτό το διάστημα, και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων δομικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν”.
 
Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν θα έχει συναντήσεις μαζί τους και ότι οι συναντήσεις θα γίνουν σε τεχνικό επίπεδο.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, ο οποίος ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση, είπε ότι “ξέρουμε ότι θα έχουμε αυτού του είδους τις επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για να καταγράφεται η εξέλιξη, η πρόοδος των δεσμεύσεων οι οποίες είναι εδώ και στις οποίες πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και σοβαροί, με υπευθυνότητα και σύνεση, μέχρις ότου βγούμε απ` αυτό στο οποίο μπήκαμε και δεν έχει τελειώσει με την ολοκλήρωση του προγράμματος”.
 

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία