Πρόεδρος ΔΣ ΡΙΚ: Στόχος του ΡΙΚ η παραγωγή ψηλού επιπέδου τηλεοπτικού προϊόντος

Στόχος του ΡΙΚ είναι η παραγωγή ψηλού επιπέδου παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, η συνεχής, εμπεριστατωμένη, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα αναβαθμισμένα δελτία ειδήσεων, η ενίσχυση των σχέσεων με τους Κύπριους της διασποράς, αλλά και τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, η στήριξη εθελοντικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια επικοινωνίας τους με την κοινωνία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος Θανάσης Τσώκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ ο κ. Τσώκος μιλούσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στόχων και των προγραμμάτων της τηλεοπτικής περιόδου 2016 – 2017.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση σημείωσε ότι όσον αφορά τη νέα τηλεοπτική περίοδο «στόχος είναι να συνεχίσει το ΡΙΚ να παραμένει πιστό στο τρίπτυχο: Ψυχαγωγία – Πολιτισμός – Ενημέρωση».

Παράλληλα, «να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, κόντρα στο fake Life Style, την εικονική πραγματικότητα, τις κονσέρβες εκπομπές και τα μεγάλα μεταγραφικά πακέτα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «στόχος του ΡΙΚ είναι η παραγωγή ψηλού επιπέδου παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, η συνεχής, εμπεριστατωμένη, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα αναβαθμισμένα δελτία ειδήσεων, η ενίσχυση των σχέσεων με τους Κύπριους της Διασποράς, αλλά και τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, η στήριξη εθελοντικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια επικοινωνίας τους με την κοινωνία».

Ο κ. Τσώκος ανακοίνωσε ότι «μέσα από τη διεύρυνση της συνεργασίας του ΡΙΚ με το ΚΥΠΕ, αλλά και την υπογραφή εντός του επόμενου μήνα Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΕΡΤ, το ΡΙΚ ευελπιστεί στη διεύρυνση της ενημέρωσης του κοινού αλλά και στη σφαιρική ανάλυση των γεγονότων».

Το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής περιόδου του ΡΙΚ, περιλαμβάνει νέες εκπομπές όπως: «Με Οδηγό την Ελπίδα» και «Γυναίκα στην Πρώτη Γραμμή», αλλά και τη σύγχρονη σειρά «Όσα δεν ξέρεις…» η πρεμιέρα της οποίας είναι απόψε στις 21:05. Περιλαμβάνει επίσης, ανανεωμένες εκπομπές όπως τις εκπομπές «Ταξίδι στη γεύση», «Σάββατο κι Απόβραδο», «Καλή σας Μέρα», «Πέτρινο Ποτάμι», «Χωρίς Αποσκευές», «Σκοτεινά Μονοπάτια» και «Καμώματα τζ’ Αρώματα».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ ενημέρωσε επίσης ότι το 2017 η Κύπρος θα λάβει μέρος και στους διαγωνισμούς της Eurovision και Junior Eurovision.

Ανέφερε επίσης ότι η νέα τηλεοπτική χρονιά θα είναι και χρονιά στήριξης του εθελοντισμού για το ΡΙΚ, για να προσθέσει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση αγκαλιάζει ξανά το Ραδιομαραθώνιο, εγκαινιάζει νέα συνεργασία με τον ΚΟΑ, με στόχο την στήριξη των εβδομήντα δυο Ομοσπονδιών μελών του και συνεχίζει τον καθιερωμένο θεσμό «Οδός Ελευθερίας» για στήριξη του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το 2017 συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δημιουργία της κυπριακής τηλεόρασης, γεγονός που θα τιμηθεί από το ΡΙΚ, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και εκτίμησης σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στη δημιουργία και λειτουργία της για έξι δεκαετίες.

«Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα από την Αθήνα, ο οποίος τη νέα περίοδο θα παρουσιάζει την εκπομπή του ΡΙΚ “Χωρίς Αποσκευές”», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Λουκάς Χάματσος και Άντρη Καραντώνη.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία