Κυπριακή πρωτιά στο μαραθώνιο «Greece Race for the Cure» (pics)

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα ο  «8ος Αγώνας Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη νόσο.

Στους αγώνες ήταν έντονο το κυπριακό χρώμα αφού πρώτη στην κατηγορία των γυναικών τερμάτισε η Ελπίδα Χριστοδουλίδου, ενώ στην κατηγορία των ανδρών η κυπριακή αποστολή κατέλαβε τη δεύτερη και την τρίτη θέση.
 
Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος με χρόνο 16,37. Δεύτερος ο Αβράαμ Αβράμης με χρόνο 16,49 και τρίτος ο Χαβιέρ Μαρέλι με χρόνο 17,36.


Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κύπρια Ελπίδα Χριστοδουλίδου με χρόνο 20,16. Δεύτερη η Ειρήνη Λαγονίκα με χρόνο 20,41 και τρίτη η Κική Αικατερίνα με χρόνο 21,41.

Στις γυναίκες Survivors, πρώτη ήρθε η Κατερίνα Χαντζοπούλου με χρόνο 26,49. Δεύτερη η Νεκταρία Λυμπέρη με χρόνο 30,39 και τρίτη η Αγγελική Τσουκάτου με χρόνο 31,05.

Δεκάδες κυπριακές συμμετοχές
Στην Αθήνα για λογαριασμό του μαραθωνίου βρέθηκαν δεκάδες Κύπριοι που έτρεξαν μαζί με την Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, μια μητέρα 5 παιδιών που τα τελευταία 15 χρόνια μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία αφού διαχνώστηκε με καρκίνο, έκανε μαστεκτομή, από ένα ιατρικό λάθος πέρασε σηψαιμία, έπεσε σε κώμα και ταξίδεψε από τη ζωή στο θάνατο μα κατάφερε να επανέλθει.

Η Κυπριακή αποστολή, με το όνομα «Sock it to cancer ταξίδεψε για αυτό το λόγο μέχρι την Αθήνα αφού αγκαλιάστηκε από φίλους και αγνώστους, από φορείς και σωματεία έκαναν το δικό τους άλμα ζωής και έτρεξαν για αυτές τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά τη μαχη με τον καρκίνο.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της