'Εφυγε χαρούμενη σε λεμεσιανό ντέρμπι μετά από τρία χρόνια

Η ΑΕΛ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς – προηγήθηκαν με μικρότερου κυβισμού ομάδες - ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και επιβεβαίωσε ότι φέτος δεν θα αποτελέσει κομπάρσο. Οι γαλαζοκίτρινοι ανατρέποντας το σκορ κέρδισαν τον συμπολίτη Απόλλωνα μετά από σχεδόν τρία χρόνια.
 
Η τελευταία φορά που η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει το ντέρμπι της Λεμεσού ήταν στις 23 Νοεμβρίου όταν στον πρώτο γύρο της περιόδου 2013-14 – συγκεκριμένα την 10η αγωνιστική - κέρδισε με 1-0 με τέρμα του Μοντέϊρο στο 90’.
 
Από τότε, ακολούθησαν εννέα παιχνίδια στην πλειοψηφία των οποίων η ΑΕΛ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Εννέα ήττες μέτρησαν οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ άλλα δύο παιχνίδια έληξαν στην ισοπαλία.
 
Στα άλλα τρία παιχνίδια της σεζόν 2013-14 (ένα στην κανονική διάρκεια και δύο στα πλέι οφ) ο Απόλλωνας κέρδισε τα δύο με 1-0, ενώ το ένα έληξε 1-1. Την επόμενη περίοδο (2014-15) ο Απόλλωνας πήρε το ντέρμπι του πρώτου γύρου με 2-1, ενώ το δεύτερο ματς ολοκληρώθηκε στο 3-3.
 
Στην περσινή περίοδο ο Απόλλωνας είχε πάρει για τα καλά τον αέρα της συμπολίτισσάς του, μιας και στα τέσσερα παιχνίδια που τέθηκαν αντίπαλοι μέτρησε ισάριθμες ήττες. Στο πρωτάθλημα πήρε νίκες με σκορ 1-0 και 2-0, ενώ στα ημιτελικά του κυπέλλου πέταξε εκτός την ΑΕΛ με άλλες δύο νίκες (2-0, 1-0).