Κυπριακό και Δημοτικές εκλογές συζήτησε η ΚΕ του Κινήματος Οικολόγων

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις δημοτικές εκλογές ενημερώθηκε, σε σημερινή συνεδρίαση της, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε θετικό κλίμα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στo Thalassa Restaurant & Conference, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είπε ότι έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Η επιτροπή Κυπριακού του Κινήματος κι εγώ ενημερώσαμε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, για τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάγνωση των σχετικών εγγράφων των συνομιλιών και έχει αποφασιστεί ότι θα συμμετέχουμε στη διαδικασία των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας την πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ανεξαρτησία και στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς αναμένουμε ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δεν θα επιστρέψει στην Κύπρο με χρονοδιαγράμματα, με οδικούς χάρτες και δρομολόγια, ούτε με οποιεσδήποτε δεσμεύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης είπε, επίσης, ότι αναμένουν ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία, μέσα στον Οκτώβριο, να ανταλλάξουν απόψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό.

«Έτσι ώστε να υπάρξει μια αποφασιστική και διεκδικητική συζήτηση με τους Τ/κ για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το κυπριακό είναι κατά βάση πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι δικοινοτική διαφορά. Επιδίωξη μας να βρούμε τις καλύτερες λύσεις σ’ ότι αφορά την κοινή διαχείριση μαζί με τους Τ/κ της κοινής μας πατρίδας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις Δημοτικές εκλογές, ο κ. Περδίκης είπε ότι έθεσαν επί τάπητος τη γενική στρατηγική του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στις προσεχείς τοπικές εκλογές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και είναι έτοιμοι πλέον τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, ανά δήμο, ανά κοινότητα και ανά επαρχία.

Αποφασίστηκε, συνέχισε, η σύγκλιση του καταστατικού συμβουλίου.

«Αφού πρώτα εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες μαζί με τις ομάδες και τις κινήσεις για να έχουμε στις αρχές του 2017 ένα καταστατικό συνέδριο για την καταστατική κατοχύρωση ενός νέου πολιτικού κινήματος που θα έχει τη δυνατότητα να περιλαμβάνει μέσα στα πλαίσια της πολιτικής οικολογίας και τα κινήματα των πολιτών», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα