Η ΑΕΚ «διέλυσε» την Ανόρθωση μετά την αποβολή του Σεού (pics + vid)

Ακάθεκτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζει η ΑΕΚ η οποία κέρδισε με 4-1 την Ανόρθωση και πήρε την πέμπτη σερί νίκη σε ισάριθμους αγώνες, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου δέχθηκε την πρώτη φετινή της ήττα.

Προηγουμένως, η «Κυρία» μετρούσε τρεις ισοπαλίες και μία νίκη. Καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η αποβολή του Σεού μόλις στο 11’, κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες για την απόφαση του διαιτητή Δημήτρη Μασιά από πλευράς Ανόρθωσης που αποσυντονίστηκε στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ επέκτεινε την απόλυτη κυριαρχία της επί της Ανόρθωσης στο ΓΣΖ τα τελευταία χρόνια, μιας και κέρδισε όλα τα ματς που έγιναν από το 2014 και έπειτα στο στάδιο της Λάρνακας απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου.


Η ΑΕΚ ευτύχησε να εκμεταλλευτεί γρήγορα το αριθμητικό της πλεονέκτημα καθώς στο 16’ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από πάσα του Τέτε, ο Τριτσκόφσκι από θέση βολής με ιδανικό πλασέ νίκη τον Κόπριβετς κάνοντας το 1-0 για τους Λαρνακείς. Ο Σκοπιανός αφιέρωσε το τέρμα στον Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος σήμερα γιορτάζει το 36ο έτος της ηλικίας του.

 

Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον αγώνα καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και έψαξαν και άλλα γκολ. Στο 28’ ο Άλβες έχασε μεγάλη ευκαιρία,  ο Κόπριβετς απέκρουσε την κεφαλιά του Άλβες, ο οποίος στην επαναφορά έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Το δεύτερο τέρμα, όμως για την ΑΕΚ ήρθε πριν οι δύο ομάδες να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια. Στο 38’ ο Μουρίγιο επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Κόπριβετς να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυά του για να γίνει το 2-0.

 

Το δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ελέγξει πλήρως το ρυθμό και μάλιστα στο 69’ μετά από φάση διαρκείας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Προηγουμένως, στο 59’ ο Άλβες είχε χριστεί σκόρερ όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ.

 

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ομάδα της Αμμοχώστου να μειώνει στο σκορ στο 78’ με μακρινό σουτ του Καμπρέρα – η μπάλα χτύπησε και στον Μουρίγιο. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δέχθηκε η ΑΕΚ στο τρέχον πρωτάθλημα.

H AEK ακόμη δεν είχε πει την τελευταία λέξη, μιας και συνέχισε να επιζητεί και άλλα γκολ και ο σκοπός της επιτεύχθηκε στο 87' με το πιο ωραίο τέρμα της βραδιάς από τον Λαρένα ο οποίος σχημάτισε το τελικό 4-1.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 16’ Τριτσκόφσκι, 38’ Μουρίγιο, 69’ Μπόλιεβιτς / 78’ Καμπρέρα
 

Κίτρινες: Λαμπάν, Τομάς /  Πελέ, Γκονσάλβες, Γκιγιέρμε.
 

Κόκκινη: Σέου (δεύτερη κίτρινη)

Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιντιάκεθ): 
Μίνιο, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες, Τομάς, Τέτε (78’ Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι(31΄ Ακοράν), Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν(45΄ Μπόλιεβιτς).
Ανόρθωση (Αντόνιο Πούτσε): Κόπριβετς, Βίκτορ, Καλντερόν, Γκιγιέρμε, Γκάμπριελ, Σεού, Οικονομίδης, Ίσμα, Ράγιος(45΄ Ρέινα), Πελέ, Κολούνγκα (67΄ Καμπρέρα).