Ξύπνησε ο «λέοντας» με Αρουαμπαρένα (vid)

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι πραγματοποίησε η ΑΕΛ, καταφέρνοντας να επιβληθεί στον Απόλλωνα με 2-1 ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, διψούσαν για αυτή τη νίκη και ωστόσο ήρθε με ανατρεπτικό τρόπο. Ένα μοιρασμένο παιχνίδι σε προσπάθειες, η ΑΕΛ είχε τη τύχη με τον Αρουαμπαρένα που ήταν η χρυσή αλλαγή να τους χαρίσει τρεις βαθμούς και μια σημαντική νίκη.
Μοιρασμένες οι προσπάθειες
 
Με όρεξη και πάθος ξεκίνησαν το ντέρμπι στη Λεμεσό οι δύο ομάδες, προσπαθώντας να επιβάλει η κάθε μια το δικό της ρυθμό. Με τον Απόλλωνα, να ανεβάζει στροφές, στο 14’ κατάφερε με τον Παπουλή με φαλτσαριστό σουτ να στείλει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ρόμο, ανοίγοντας το σκορ. Εν συνεχεία, προσπάθειες αντίδρασης γίνονταν εκ μέρους της ΑΕΛ, χωρίς να καταφέρνουν να απειλήσουν ιδιαίτερα τους «γαλάζιους». Από στημένη φάση κατάφεραν ωστόσο να νικήσουν τον Βάλε του Απόλλωνα, στο 39’ με τον Σοάρες να εκτελεί και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.  
 
Το έκρινε ο Αρουαμπαρένα
 
Δυνατά μπήκε στην επανάληψη του αγώνα ο Απόλλωνας, βρίσκοντας την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 49’ με τον Ντα Σίλβα να αστοχεί. Ακολούθησε γρήγορος ρυθμός με την ΑΕΛ να ισορροπεί τον αγώνα και οι προσπάθειες να είναι ισάριθμες. Οι προσπάθειες της ΑΕΛ ωστόσο καρποφόρησαν στο 76’ με τον Αρουαμπαρένα με κεφαλιά να νικά τον Βάλε, και να διαμορφώνει το 2-1 για την ομάδα του. Προσπάθησαν  να ανεβούν στη συνέχεια οι γαλάζιοι της Λεμεσού και να πιέσουν αλλά η σκληροτράχηλη άμυνα που οργάνωσε η ΑΕΛ, κράτησε το νικητήριο σκορ.


ΑΕΛ: Ρόμο, Τζούνιορ, Αιρόσα, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Σαβανέ, Μέσκα, Νικολάου, Γουέλινγκον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Στυλιανού, Βασιλείου Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια, Πέδρο, Παπουλής Γκίε