Και μαζί και χώρια ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ στις Δημοτικές με ΑΚΕΛ

Μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό σε ό,τι αφορά τις επιχειρούμενες συνεργασίες των κομμάτων ενόψει δημοτικών εκλογών.
Η προσπάθεια αυτή αφορά κυρίως τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ξεχωριστών διαβουλεύσεων με στόχο την κατάληξη σε στήριξη όσο το δυνατό περισσότερων κοινών υποψηφίων.
Η απόφαση του Ανδρέα Χρίστου να επαναδιεκδικήσει τελικά τη δημαρχία της Λεμεσού έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο για συνεργασία των τριών κομμάτων στη συμπρωτεύουσα. Στη Λάρνακα, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος αναβίωσης της τριμερούς, καθότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ  αναμένεται να στηρίξουν από κοινού την υποψηφιότητα του ΔΗΚΟίκου(υποστηριζόμενου και από τον ΔΗΣΥ), Αλέξη Μιχαηλίδη, ενώ το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει τη δημαρχία με τον Ανδρέα Βύρα.
Στην Πάφο, η διεκδίκηση της δημαρχίας φαίνεται πως θα γίνει με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ Άκη Χρυσόμηλου, ο οποίος θα τύχει της στήριξης του ΔΗΚΟ, ενδεχομένως και του ΑΚΕΛ. Σημειώνεται πως στην Πάφο, την υποψηφιότητά του έχει εξαγγείλει ο επίσης ΕΔΕΚίτης αντιδήμαρχος, Μάκης Ρουσής.
Μαζί θα πορευθούν ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, καθότι και οι Σοσιαλιστές θα υποστηρίξουν τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη(υποστηρίζεται και από τον ΔΗΣΥ), με το ΑΚΕΛ να βρίσκεται στην αναζήτηση δικού του υποψηφίου.
ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα στηρίξουν για την δημαρχία Στροβόλου τον ΔΗΚΟίκό Χρίστο Τσίγκη, τον οποίο ωστόσο δεν αποδέχεται και δεν θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ, που μάλλον θα διεκδικήσει τον δήμο με δικό του υποψήφιο.
Συμπόρευση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ, φαίνεται ότι θα υπάρξει στην Αγλαντζιά, με στήριξη του ΔΗΚΟϊκού νυν δημάρχου Κώστα Κόρτα, στα Λατσιά με στήριξη του ΑΚΕΛικού Κυριάκου Παρπούνα, καθώς και στο Γέρι με στήριξη του επίσης ΑΚΕΛίκου Νεόφυτου Παπαλαζάρου, ενώ ο δήμος Έγκωμης φαίνεται να καταλήγει προς διεκδίκηση στο ΔΗΚΟ, με υποψήφιο κατά πάσα πιθανότητα τον πρόεδρο της τοπικής του κόμματος, Σπύρο Παναγή.
Στον δήμο Λακαταμιάς, φαίνεται πως τη δημαρχία θα διεκδικήσουν μαζί ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με υποψήφιο τον δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ Γιάννη Πιερίδη, ενώ με ΕΔΕΚίτη υποψήφιο θα διεκδικήσουν τα δύο κόμματα και τον δήμο Αγίου Δομετίου.
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα