Έιντε για Αναστασιάδη και Ακιντζί: Αν δεν τα βρουν θα λογοδοτήσουν

Για την πιο καλή ευκαιρία λύσης μέχρι τώρα, μίλησε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, υπογραμμίζοντας την σημασία να χρησιμοποιήσουν οι πλευρές την πρόοδο που έχουν στα χέρια τους, αλλιώς – είπε – θα αναγκαστούν να δώσουν λογαριασμό γιατί δεν χρησιμοποίησαν την ευκαιρία που είχαν στα χέρια τους.
 
 
Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ από την Νέα Υόρκη, μετά την συνάντηση Ακιντζί – Έιντε, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι είναι το ίδιο αισιόδοξος όσο και οι Κύπριοι ηγέτες στο θέμα της επίτευξης λύσης μέχρι το τέλος του χρόνου, προσθέτοντας ότι από μόνη της η είδηση για την πραγματοποίηση της τριμερούς την ερχόμενη Κυριακή είναι μια καλή είδηση, σημειώνοντας ότι θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν από κοινού με τον Μπαν Κι μουν.
 
 
Έχουν προετοιμάσει αυτή την συνάντηση πολύ καλά και εργάστηκαν για να υπάρξει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, συμπλήρωσε. Μεταφέρει, είπε, και στις δύο πλευρές τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις συναντήσεις του τις τελευταίες ημέρες με αξιωματούχους των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας. “Θεωρώ ότι όλες οι πλευρές αντιλαμβάνονται την μεγάλη σημασία σε σχέση με το μέλλον αυτή της διαδικασίας που έχει η (τριμερής) συνάντηση”.
 
 
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Έιντε ανέφερε ότι έχει τύχει μεγάλης στήριξης από διεθνείς οικονομικούς θεσμούς τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης της λύσης, παρατηρώντας ότι στην Κύπρο βρίσκονται τόσο η Διεθνής Τράπεζα, όσο το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ και παρεμβαίνουν σε βάθος στη διαδικασία. Είναι σημαντική η ερώτηση `ποιος θα χρηματοδοτήσει τη λύση`, ανέφερε λέγοντας ότι εργάζονται πάνω σε αυτό, αλλά ο ίδιος θεωρεί πιο σημαντικό να μην μείνουμε μόνο στην επανένωση της χώρας με τη λύση αλλά να διασφαλιστεί ότι θα συγκροτηθεί μια βάση για την ανάπτυξη μιας καλής οικονομίας. “Γιατί το χρήμα δεν είναι κάτι που μόνο παίρνουμε, αλλά κάτι που δημιουργούμε, και οι οικονομικές ευκαιρίες είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Κύπρο”.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία