Προς μετωπική Παμπορίδης-κυβερνητικοί ιατροί

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις Υπουργού Υγείας και Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), αφού με αφορμή τις σημερινές καταγγελίες του Προέδρου της συντεχνίας, Σωτήρη Κούμα, οι οποίες κάνουν λόγο για “απαράδεκτη ενέργεια” από πλευράς Υπουργού Υγείας προς το συνδικαλιστικό όργανο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η μεταξύ τους ρήξη.
 
Αφορμή για τις καταγγελίες ήταν ενέργεια του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, να ζητήσει την αποχώρηση της αντιπροσωπείας της ΠΑΣΥΚΙ από τη χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, με σκοπό τη συζήτηση της συνεργασίας μεταξύ της Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΝΑΜΙΙΙ και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ κάνει λόγο για απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς Υπουργού Υγείας και εξηγεί στο ΚΥΠΕ ότι είναι “πρωτοφανές και πρωτάκουστο” στην Κύπρο να προσέρχεται συνδικαλιστικό όργανο σε σύσκεψη, κατά την οποία συζητούνται εργασιακά θέματα, και να του ζητείται αποχώρηση.
 
Στο μεταξύ, σε λίγη ώρα συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ, για να συζητήσει το θέμα, ενώ ο κ. Κούμας δεν αποκλείει τη λήψη μέτρων προς υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της συντεχνίας και των μελών της, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στην διάθεση της.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή τις καταγγελίες, ο κ. Κούμας εξήγησε πως “η δικαιολογία που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ότι η σύσκεψη ήταν καθαρά υπηρεσιακή, ανατρέπεται από το περιεχόμενο εγγράφου που κατατέθηκε από πλευράς της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κύπρου προς συζήτηση, στο οποίο περιέχονται προτάσεις που καταπατούν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα, όσο και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των ιατρών, που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια”.
 
Όπως σημείωσε “η δικαιολογία, που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ότι η σύσκεψη ήταν καθαρά υπηρεσιακή, ανατρέπεται, επίσης, από την σύσταση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, όπως και από το περιεχόμενο της έντονης συζήτησης που αναπτύχθηκε”.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ υπενθύμισε ότι η βασική αιτία των προβλημάτων, που έχουν προκύψει μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ήταν και παραμένει ο αποκλεισμός και η παντελής απουσία της ΠΑΣΥΚΙ από την διαβούλευση που προηγήθηκε, κάτι που δυστυχώς επαναλήφθηκε με την χθεσινή ενέργεια από μέρους του Υπουργού Υγείας.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κούμας καταδίκασε τον εξαναγκασμό των αντιπροσώπων της συντεχνίας προς αποχώρηση και έκανε λόγο για “εσκεμμένη πρακτική εξοστράκισης και παράκαμψης της”, σημειώνοντας μάλιστα πως πρόκειται για πράξεις που αποτελούν “κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και του ρόλου των συνδικαλιστικών κινημάτων”.
 
 

Δειτε Επισης

Πέφτει η αυλαία στη θανατική ανάκριση του Θανάση-Live η απόφαση του Δικαστηρίου
Μαρτυρίες για την εν ψυχρώ εκτέλεση στον Βύρωνα-«Τον πυροβόλησαν σχεδόν εν κινήσει από τη μηχανή»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα κοντά σε υποστατικά και οικοδομές στην Ανάγεια
Ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών
Τριανταοκτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία από τις 24 Απριλίου (pic)
Mικρές εστίες φωτιάς στη Λεμεσό-Στη μάχη δύο εναέρια μέσα
Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές
Διασωληνωμένος 53χρονος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι-Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο
Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο-«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»
Mαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα, τον γάζωσαν μπροστά στο παιδί του-«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου...»